4 алтернативни метода за лечение на хемороидите

Гласувайте (1-5)

Хемороидите са едно от предотвратимите медицински състояния, които се срещат при една много голяма част от хората. 80% от хората в световен мащаб са имали оплаквания от хемороиди в даден период от живота си.

Нарастването на проблема

С разрастването на проблема много хора започват да се обръщат към алтернативни методи за решаването му. Има много решения, които можете да намерите в близост до местоположението си:

  1. Йогата се е използвала в продължение на много векове за лечение на различни здравословни проблеми преди западната медицина да напредне толкова много. Не е голяма изненада, че упражненията могат да се използват като алтернативно лечение на хемороидите. Пациентите могат да се съсредоточат над позите, които разтягат коремните и тазовите мускули.
    Хемороидите често са причинени от високи нива на стреса. Йога позите като свещ, рало и риба, както и някои други могат да възстановят правилното движение на червата. Това ще повиши притока на кръв, а резултатът ще бъде бързо оздравяване от хемороидите.
  2. Акупунктурата е още едно ориенталско изкуство, което може да ви осигури алтернативно лечение от хемороидите. Практиката е основана на китайската медицина, според която хемороидите са резултат от непоследователен баланс на инг и янг енергиите. Затова сеансите могат да се окажат много полезни за пациентите, които имат оплаквания от хемороиди. Това е само един от многото методи, които могат да бъдат използвани за облекчение на заболяването.
  3. Аурикулотерапия е друго алтернативно лечение, което може да се използва за хемороиди. Според формата на ухото и връзката, която тя има с позицията на ембриона, се изгражда метод на рефлексотерапия. Тя отключва около 200 биологично енергийни точки, които имат отношение към различни системи в нашето тяло. Доказано е, че това е много ефективна практика в случаите на хемороиди.
  4. Медитация, която се съсредоточава върху стреса като основна причина за хемороиди, може да промени състоянието на много пациенти.  Стресът е честа причина за повишаване на кръвното налягане. Това увеличаване може да се отрази и на образуването на хемороиди, както и на други проблеми.

Класическото лечение

Разбира се, лечението на заболяването е винаги лично решение. Има пациенти, които предпочитат класическите решения при разрешаването на проблема. Пациентите, които наблюдават сърбеж, парене или болка при ходене по голяма нужда, трябва да се свържат с личния си лекар. Той или тя могат да им предпишат лекарства и различни мазила, които да се справят с неприятните симптоми.

Все пак пациентите ще трябва да направят някои промени в начина си на живот. На първо място трябва да се започне с диетата. Добре е пациентите, които лекуват заболяване от този тип, да увеличат фибрите в диетата си. Те могат да ги приемат най-вече с пресни плодове и зеленчуци. Пълнозърнестите храни са чудесен източник на фибри в диетата, така че трябва да се увеличат. Приемането на много течности е задължително условие за лечението и превенцията на хемороидите. Пациентите трябва да избягват кофеиновите и захарните напитки. Могат да ги заменят с чай, мляко и фрешове. Добре е в ежедневната ви рутина да се включи и повече движение. Това ще подобри и общото ви физическо състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven + 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.