5 отвратителни истини за хлебарките

Гласувайте (1-5)

Повечето хора приемат хлебарките за отвратителни същества без да знаят много за тях. Но има няколко факта за тях, които биха накарали кожата ви да настръхне, а стомаха ви да се обърне. Ето и топ 5 отвратителни факти за хлебарките:

  1. Докато децата ви спят хлебарките ядат от тях. Американската хлебарка, понякога наричана и водната бубулечка, е документирана, че яде ноктите на краката, мигли, вежди и дори косата на спящите деца. Ако този факт не ви накара да се захванете здраво с унищожаването на хлебарки, не знаем кое друго?! И ако тепърва чакате дете, по-добре напръскайте срещу тези гадини за всеки случай преди да е станало късно.
  2. Хлебарките не се нуждаят от уста, за да дишат. Тези вредители, както повечето насекоми, дишат през система от тръбички наречени трахея, която води до части от тялото им, които не са свързани с главата. За това хлебарките могат да дишат и оцелеят известно време и без глава.
  3. От хлебарките става страхотен чай! В някои култури хлебарките се ценят като средство за направата на чай богат на хранителни вещества и протеини.
  4. Почти невъзможно е да убиеш хлебарка! Това е доста обезсърчаващо за хората заели се с премахване на хлебарките в дома им. Истината е, че само професионалистите, които знаят много добре тяхната природа, навици и поведение могат да се справят с тях. Това е така, защото те знаят как да се справят със същество, което може да издържи без въздух 45 минути, може да живее без храна за повече от месец и може да се нахрани с лепило.
  5. Хлебарките предизвикват Астма! Здравето е друга голяма причина поради, която да се борите за премахване на хлебарки София със всички средства. Хлебарките могат да разпространяват 33 вида бактерии, 6 различни видове паразитни червеи и още 7 познати патогена. Те също причиняват алергични реакции както и астматични пристъпи заради специфичен протеин, който се съдържа в тяхното тяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.