5 счетоводни услуги, които ви трябват

Гласувайте (1-5)

Днес ще ви предложим полезна информация за 5 счетоводни услуги, с които всяка фирма трябва да е запозната. Предстои ви започване на нов бизнес, който дълго сте планирали, и най-после мечтата ви е на път да стане реалност? Извън целия ентусиазъм по започването на нова търговска дейност, процесът е свързан с изпълняването на множество законови изисквания, които могат да спънат въодушевлението ви, особено ако не разполагате с правилните специалисти, на които да се доверите.

Практиката показва, че определено ще се нуждаете от счетоводни услуги, ако нямате почти никакъв опит в тази област. А колкото по-голям и успешен става бизнесът ви, толкова по-необходими ще са тези услуги…

Ето кои са петте най-важни счетоводни услуги, които да имате предвид, започвайки нов бизнес.

Счетоводни услуги при регистрация на фирма

Опитните счетоводители ще са ви необходими още при отварянето на нова търговска фирма, ако го правите за първи път, или ако просто искате да си спестите време и нерви за обикаляне по гишета и предоставяне на документи пред държавните служби. Важно е да уточним – не е задължително фирмата ви да бъде регистрирана от счетоводител, но това е много по-лесният вариант.

Счетоводната къща ще ви помогне да изберете правилната правно-организационна форма за вашия бизнес, така че дейността ви след това да бъде възможно най-лесна за обслужване.

Регистрация по ДДС – вероятно най-търсената счетоводна услуга

Добре е предварително да се запознаете със задълженията на всеки данъчно задължен субект по Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС). Съгласно този закон при надвишаване на нормативно определен праг за печалба трябва да се извърши регистрация по ЗДДС. Ако в рамките на законовия срок съответната стойност на печалбата бъде достигната, при неизпълнение на това задължение подлежите на административно наказание.

Счетоводни консултации от експерти в областта

Тази счетоводна услуга се предпочита при възникване на казус от финансово или данъчно естество, с който вие и служители ви не можете да се справите. Най-добре е в такъв случай да се обърнете към счетоводна къща с голям опит като Acc-ConsultCo.com, защото така си гарантирате, че ще получите адекватната експертна помощ, от която имате нужда.

Освен това в рамките на такава счетоводна услуга ще може да получите важни съвети за организирането на дейността на фирмата по такъв начин, че да се избегнат допълнителни плащания и разходите ви да се сведат до минимум чрез позволените законови средства.

Счетоводни услуги за годишно приключване

Приключването на финансовата и данъчната година е свързано с изготвяне и подаване на декларации, отчети и форми пред компетентните служби. Изготвянето на годишния финансов отчет (ГФО) е счетоводна услуга, задължителна за всеки бизнес. Ако искате тя да бъде изпълнена от експерти в областта, доверете се на Acc-ConsultCo.com.

Абонаментни счетоводни услуги за сериозни предприемачи

Абонаментното счетоводно обслужване ви гарантира цялостно решение за воденето на счетоводството при стриктно спазване на всички нормативни изисквания. В него се включва водене на дневници на покупките и дневници на продажбите, обработване на всички счетоводни документи, водене на счетоводството за всички търговски операции, подаване на съответните книжа пред надлежните институции и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.