6 отговора на любопитни въпроси, свързани с колите за скрап

Гласувайте (1-5)

Според законодателството у нас всеки собственик на излязла от движение кола трябва да я предаде в пункт за рециклиране. Това задължение е провокирано от нарастващата тенденция да се мисли „зелено“ – с чувство на отговорност към ограничените ресурси на природата и нейното състояние.

Много са въпросите, които вълнуват всеки клиент, пристъпващ към услугите на фирма, занимаваща се в сферата на коли за скрап. Нека да отговорим на някои от тях:

  1. Какви документи ми трябват?

Разбира се, трябва да разполагате на място с  документа за собственост на автомобила. По този начин ще удостоверите, че той е ваш.

  1. Трябва ли лично да присъствам, когато служители на фирмата товарят колата?

Да. Практиката сочи, че не може да отсъствате, тъй като трябва да представите вече споменатия документ за собственост. Освен това на самия вас ще бъде издаден финансов документ за осъществената операция. С него след това трябва да отидете до КАТ и общината.

  1. Мога ли да запазя регистрационния номер на колата?

Да. Това е възможно. За целта ще трябва да отидете до КАТ. Тази стъпка следва да предшества срещата ни с вас, тъй като в противен случай няма да можете да запазите регистрационния номер. Ние ще ви издадем документ, с който да дерегистрирате колата.

  1. След като ще присъствам, колко време ще трябва да отделя?

Не много. Самата процедура изисква малко време. Освен това служителите са опитни и вършат работата си като по часовник.

  1. Кога ще получа парите за колата?

Разплащането се осъществява след като служител на компанията направи оглед на автомобила. Ако всичко е наред, ще получите уговорената сума на момента. Срещу нея ще ви бъде издаден финансов документ.

  1. Кога ще бъде рециклирана старата ми кола?

След като бъде натоварена, колата бива откарвана до площадка за стари автомобили. Следва процес на отстраняване на вредни субстанции и разглобяване.

Както сами може да видите процедурата за продажба на коли за скрап не е изключително проста но и също така не е много сложна, така че защо не се възползвате от нея ?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.