6 съвета как да изберете часовник и да направите добро впечатление

Гласувайте (1-5)

Може би започвате нова кариера и искате да изглеждате професионално и уверено, като добре облечен мъж или бизнес дама.

Може би се налага да отидете на интервю за нова работа и търсите начин да направите добро първо впечатление.

Каквото и да е ситуацията, винаги във ваш интерес е не единствено да сте добре облечени, но и да събудите доби първи впечатления за успех. Това може да стане с избор на красив и стилен часовник.

Няма съмнение, че първото впечатление е силно повлияно от дрехите и аксесоарите, както и от един от малкото мъжки модни аксесоари – часовникът за ръка. Такъв издава индивидуалност, класа и дори характер.

Часовникът се носи не само, за да покаже време, той говори на хората за вас. Не всеки държи часовникът му да е показност и разсейване на внимание, но и да представи личността добре, както и да направи добро първо впечатление.

Ето някои съвети, които да ви помогнат да изберете правилните нови часовници:

  • Спрете се на реномирана марка – в наши дни не всеки иска да носи евтин часовник от магазин с отстъпка. Тук обаче значение има и самата визия.
  • Изберете консервативен дизайн часовник. Най-общо казано, искате да избегнете лъскави часовници. Някои работни места държат на конкретен дрес код, а така фокуса пада върху оскъдни бижута или може да е изцяло насочен към избрания часовник. Това може да са вашите идентификационни данни.
  • Изберете часовник с нормално оразмеряване. В продължение на консервативните мъжки часовници най-често избираният размер е в диапазон 37-42 мм и диаметър. Можете да искате часовник, който лесно се побира в маншет или под дълъг ръкав. В такъв случай и размери от 57 мм и 25mm не са подходящ избор, за офис работа или бизнес срещи.
  • Цвят на часовника – винаги координирайте часовника с дрехи и други аксесоари. Така например, ако часовника е позлатен или в сребристи нюанси, може да комбинирате с катарама на колана, ръкавели, фиба за коса или други накити и бижута.
  • Аксесоари на часовника – силиконови часовници и спортни часовници се избират според различните ситуации. Такива често са най-добрият избор за ежедневие, спортни занимания и динамични условия.
  • Избор на уникални часовници:

Ако вашият часовник има кафяв каишка, трябва да се носи кафяв колан и кафяви обувки.

В случай, че часовникът е с черна каишка или сребро, стил гривна, то най-добре с да се съчетае с черен колан и черни обувки.

Ако вашият часовник има златни или позлатени елементи, тогава се използват златни тонове на токата на колана.

Ако сте със син костюм, може да изберете часовник със син фон на циферблата.

Невинаги е нужно да смайвате околните с прекалено скъп часовник. Ако работите в престижен офис или сте на интервю за много силна позиция като изпълнителен директор, скъпата марка часовник може да ви помогне да се издигнете. Обратна е ситуацията – ако кандидатствате за по-ниско място в йерархията, а се явите на интервю с прекалено скъп часовник. Вашите модни аксесоари трябва да комуникират и правилно да се вписват в съществуващата ситуация.

Какъвто и избор да направите помнете, че от значение е и гаранционният часовник, които да служи вярно и безотказно, години наред.

Научете повече за други детайли в дрехи и аксесоари и какво показват за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − eleven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.