6 тайни за предотвратяване на кариес

Гласувайте (1-5)

Дори не трябва да се замисляте дали трябва да направите всичко възможно за предотвратяване на зъбен кариес, тъй като този проблем води до загуба на зъбите, които не могат да се възстановят по естествен начин. Зъбите са важни както за красивата усмивка, така и за правилното храносмилане. Затова, вижте които са тайните за предпазването от появата на кариеси:

  • Миенето на зъбите е най-значимият съвет за предотвратяване появата на кариес по зъбите и затова трябва още от детските си години човек да се научи на това. Почиствайте зъбите си сутрин, веднага след събуждане и повторете процедурата вечер, защото така ще се предпазите от застой на бактериите. Не забравяйте, че пастата ви трябва да бъде богата на флуор, който участва в емайла. Четките за зъби трябва да се сменят на два до три месеца, той като те са изложени на прекалено много бактерии.
  • Редовното почистване с конец също е много важно за избягването на кариесите. Ние винаги трябва да помним, че когато се храним, между зъбите остава храна, която не може да бъде премахната с четката. Така, че трябва редовно и правилно почистване с конец на труднодостъпните зони.
  • Балансираното хранене е полезно не само за здравите зъби, но за общото здравословно състояние като цяло. Добре е да се консумират полезни храни, богати на хранителни вещества и без празни калории, а също така могат да се приемат и някой добавки, които ще помогнат за изграждането на силно тяло. Ограничете мазните бързи закуски и тези, съдържащи захар, като по този начин ще спрете гниенето на зъбите.
  • Редовно посещавайте зъболекар, дори само за съвет. Много от хората се страхуват, най-често неоснователно от стоматолозите, а това е единственият начин да имате напълно здрави зъби.
  • Изплаквайте устата си с течност против плака и зъбен камък. По този начин ще се отървете от тези причинители на кариеси, а в същото време ще имат свеж дъх.
  • Дъвчете дъвки без захар, това стимулира отделянето на слюнка, която отмива мръсотията и почиства устата от микробите. По този начин дъвката помага за избягването на кариесите и гниенето на зъбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.