А когато няма баба и дядо да ти помогнат?

Гласувайте (1-5)
Преди време да отгледаш дете не беше толкова трудно, винаги имаше някоя баба и дядо наблизо, които да ти помогнат, да взимат детето от детска градина или училище, да го водят на курсове, да му сложат да яде и т.н. Днешно време обаче все повече стават родителите, които разчитат сами на себе си. Това не е лесно най-малкото от гледна точка на това, че едно дете се разболява доста често, когато посещава детска градина или училище в началните класове. Тогава единият от родителите трябва да си остане в къщи болнични, но не всеки е на работа, от която може да отсъства често. А и самият работодател не гледа с добро око на такава ситуация. Още от самото интервю работодателите се интересуват колко годишни деца имате.

За щастие, бизнесът е усетил възможност за запълване на тази ниша като предлага различни занимални за деца. Предимството на една такава целодневна лятна занималня е, че децата са значително по-малко в групи и с тях се занимават високо квалифицирани преподаватели.

Винаги, когато трябва да свършите някоя задачка и нямате на кой да оставите детето си целодневните занимални са на среща. Ако изберете частна целодневна занималня за детето си поинтересувайте се какви обучения и занимания организират. От скоро у нас навлезе нов метод за преподаване наричан – suggestopedia – който предава количество информация посредством игри и занимания. Този метод е не само за деца, но и за възрастни, но предимно поради естеството си е по-подходящ за детската възраст.

А някои майки вдъхновени от грижата за децата си си организират собствени детски занимални. Обикновено това е някоя майка все още в майчинство, която има възможност да се грижи освен за своето отроче и за няколко чужди срещу скромна сума. Това е много добър вариант и за другите работещи майки, защото знаят, че децата им са в сигурни ръце, познават човека, който ще се грижи за тях и му имат доверие. Дете от друга страна не приема толкова травмиращо, че ще бъде далеч от майка си през деня, защото е сред познати хора, с които родителите му общуват често, а и с познати деца. Този вариант е наистина много добър за кратко време до година, година и половина или за няколко месеца докато детето ви бъде прието в някоя детска градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.