Агенция за преводи или фрийланс преводач?

Превод на текст
Гласувайте (1-5)

Агенция за преводи или фрийланс преводач?

Нуждаете се от превод и се чудите кое да изберете – агенция за преводи или фрийланс преводач? Отговорът на този въпрос се крие в това какво е важно за вас – качество, срок, цена.

Дали агенцията за преводи не е само посредник в тази услуга и не взема повече пари, когато можете да си спестите част от тези разходи? Дали преводачът на свободна практика ще направи превод качествено и в срок? Какви гаранции имате още в началото?

Когато поръчвате превод на текст, качеството винаги е на първо място

качествен превод

Всеки, който търси преводачески услуги, иска преводът да е с перфектно качество. В повечето случаи се поръчва, когато човекът или фирмата не могат да го преведат сами, например: превод на сайтпревод на официална документация и т.н., или когато са необходими допълнителни услуги като официална заверка на превода, легализация на документи и др. При всички случаи никой не иска да се изложи с некачествен превод.

Изборът при наемането на агенция за преводи или фрийланс преводач изисква да си отговорите на въпроса: „Какви са гаранциите ми за качество?“ Преводаческата агенция се стреми да предложи най-високо качество и затова избира да работи с преводачи, които са доказали своите езикови способности на граматично и лексикално ниво. Преди да започне да работи с някои преводач, тя е провела редица интервюта, направила е редица тестове на съответния преводач и е сигурна, че може да предложи необходимия качествен превод.

Друг важен момент е, че това е бизнес, който тя, освен че се стреми да разшири, но също така иска и да изгради име на бранд. Маркетингът „от уста на уста“ е най-добре работещ. Ако за агенцията се чуе, че не извършва качествени услуги, то това означава, че тя трябва да спре да работи.

Има и един съществен момент, свързан с качеството. Редакцията на направения превод от преводача е задължителна при повечето агенции. Обикновено тя е включена в цената и не се заплаща допълнително. С това те гарантират, че наистина клиентът ще получи качествена услуга.

Кой ми гарантира изпълнение в срок?

преводи в кратък срок

В повечето случаи срокът е от изключително значение. Дали искате да подадете някъде документи – за работа, за кандидатстване в университет в чужбина или подавате пакет с фирмена документация по проект, винаги има краен срок.

Когато работите с агенция за преводи, може да се сключи договор, в който е посочен срок. В допълнение повечето преводачески агенции предлагат нормална, бърза и експресна услуга на всичките си видове преводи на документи.

Кое е по-евтино – агенция за преводи или фрийланс преводач?

агенция за преводи

Третият най-важен фактор е цената. Много често клиентите поставят цената на първо място, но тя не трябва да е водещ мотив в изборът ви между агенция за преводи или фрийланс преводач.

Смята се, че преводачът на свободна практика ще вземе по-малко, отколкото агенцията. Това обаче не е така. Добрите преводачи очакват добро заплащане за труда си, съответно те ще вземат и почти толкова, колкото и самата агенция.

Друг важен момент е, че те са изключително заети. Рядко ще попаднете на преводач, който има свободно време. Обикновено те работят с агенции, институции, фирми и т.н., търсени са от много места и съответно решават с кого и дали да работят според предложената цена.

Има и друг вариант – фрийланс преводач с ниска цена, който не спази срок или не предаде добро качество. Тогава ще сте принудени да заплатите втори път и то най-вероятно за бърза или експресна поръчка. В този случай ще ви излезе доста по-скъпо, ако бяхте наели първоначално агенция с нормална поръчка.

Изборът агенция за преводи или фрийланс преводач е изцяло отговорност на клиента. Агенцията за преводи координира процесите, консултира, надгражда и добавя стойност. Wordz.biz предлага на своите клиенти оптимално качество на преводаческите услуги, спазване на определените срокове и разумни цени. Свържете се с нас или изпратете запитване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.