Алуминиева дограма: подпрозоречни первази и козирки

Гласувайте (1-5)

За завършеност на вашите прозорци може да поставите няколко неща – подпрозоречни външни и/или вътрешни первази, козирки и така наречените уширителни профили. Освен, че ще окажат влияние на чувството за удобство и комфорт в жилището, те придават добър вид.

Алуминиевата дограма се слави със своите качества. Тя се ползва за разрешаването на редица решения в архитектурен план и изолира помещенията от студ и шум. Имайте предвид, че едни первази поставени отвън биха спестили обработването на зида.

Поставянето се прави главно за да се предпази дограмата. Первазите и козирките умело служат при оттичане на вода, за да не се задържа там, където би нанесла поражения.

Дограмата от алуминий ще ви служи вярно продължително време. Удачно е към прозоречната част да бъдат монтирани первази от двете страни, а ако разполагате със средства би било хубаво да закупите и козирки.

Благодарение на подпрозоречните плоскости водата отвън се отлива по-ефективно като това се случва поради наличието на фабричен наклон. Обикновено за външните дъски се избира алуминий, тъй като той има нужните качества и ще издържи на измененията във времето.

Цветовете на дъските са ваш избор. Разнообразните предложения са изложени в каталог, от който имате възможността да изберете. Профилите и плоскостите може да имитират дърво, да са решени в бял цвят или да изразяват по-нестандартно виждане. Праховото оцветяване позволява на хората да избират из между разнообразни шарки.

Ширините, в които козирките и первазите са различни може да се намерят са различни, като е възможно те да се нагласят така, че да пасват на стената. Ако желаете допълнителна защита за вашите прозорци сложете и козирка. Тя също играе роля при отвеждането на водата и защитава стъклата, като пази от стичане от високите етажи.

Съществуват и подпрозоречни плоскости, които са направени от поливинилхлорид. За разлика от тях обаче первазите от алуминий са огънати в конкретен размер. Ако се случи да има несъответствия в размерите, тогава се изготвя индивидуален проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.