Английски език в световен мащаб

Гласувайте (1-5)

Английският език е сред най-разпространените езици по целия свят. Той обира всички номинации по изучаван и говорен език. Китайският и испанският от най-говорените и разпространени по света, също много се използват. Какъв е мащабът на разпространение на един език, се гледа предимно неговата численост на население, което го използва като роден.

Английският език е популярен в страни, в които дори не е официален. Много са факторите, които го правят така прочут. Той е с приятна и лека граматика и има гъвкава лексика, а това много улеснява изучаващите го.

Известността на английският език се дължи и на редица икономически фактори. През двете световни войни, страни победителки стават англоговорящи държави. Разпадането на Източния блок, също много засилва разпространението на английският. По отношение на политическо и икономическо влияние, САЩ и Великобритания са на челни позиции. Английският език с годините става официален и в много страни сред, които са Австралия, Канада, Нова Зеландия и Ирландия, както и ред други.

Английският език, както го знаем днес, се оформя под влиянието на френски и немски, не малка е и ролята на латинския език. В наши дни почти няма хора, които е доста трудно да се срещне човек, които да нямат, макар общи познания на английски. Има много хора, които срещат трудности по време на неговото изучаване. Много са хората, които зависят от английският език, както в личен план, така и в професионален.

Колкото по-добре знаете английският език, толкова гарантирано по-добра работа ще имате. Вече има множество фирми, които предлагат курсове на кадрите си, с цел да подобрят познанията им в сферата на английски език. Частните уроци в езиковите школи, също са не малко, има както самостоятелни групи, така и общи, всички те са разделени на нива, съобразно степента на владеене.

В училищата вече масово се изучава английският език, като втори след майчиният, а в частните курсове могат да се записват лица на всякаква възраст. Освен студенти и ученици, право да учат език имат и работещите хора, които искат да се развиват. Срещат се и хора в пенсионна възраст склонни да направят голяма промяна в живота си като научат английския език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.