Бъдещето на езиковото обучение

Гласувайте (1-5)

Важността от знанието на определен език се променя доста бързо в днешно време. Не винаги може да предречем кой език ще стане популярен и искан при търсене и намиране на добре платена работа, но в факт, че поне можем да предполагаме. Политиката тук има доста голяма роля, както и икономиката, разбира се.

Всеки родител би искал детето му да бъде добре платен служител. Всеки родител в днешно време е забелязал, че в хубавите, а вече в не толкова привлекателните обяви за свободни работни места се изисква чужд език, а тези които владеят втори западен са с предимство. Следователно всеки разбра, че езиковото обучение не е на последно място, а трябва да върви успоредно с традиционното образование. Нека разгледаме набързо кои езици са били определящи за по-добрата позиция и кариера.

На първо място ще започнем с руският език. В недалечното минало именно езикът на братушките беше задължително обучение в основното училище. Предвид, че имаше само два канала по телевизията плюс трети руският останкино си е било направо наложително да знаеш руски. По-възрастните си спомнят невероятните програми, които даваха по руската телевизия, Ала Пугачова и всички други руски звезди, които ни омайваха.

В по-късен етап, когато всички магазини почнаха да стават „Кореком” пълни със стоки от запада първото място на руския се измести от английският език. Полека лека започнаха да никнат като гъби всякакви езикови школи, които може да не предлагаха друг език в обученията си, но английски обезателно.

Днес английският език се изисква да го владееш, но не стига, за да бъдеш предпочитам кандидат за свободна работна позиция. Езиковото обучение започва да взима други измерения като работодателите започват да налагат знанието и владеенето на поне два езика. Китайският за малко беше навлезнал като търсен език, когато търговията на китайски стоки у нас се беше засилила преди кризата. Но днес това „течение” отмря също толкова бързо както се беше появило.

Днес е важно децата ви да започнат английски език още в детската градина, а при завършването на основното си образование да знаят поне два западни езика и да започнат трети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.