Батерии за лаптоп – качество и дълготрайност

Гласувайте (1-5)

През третото хилядолетие лаптопът се превърна в устройство номер едно. Той е широко разпространен и се използва от студенти, бизнесмени, туристи и т.н. Тъй като е преносим, може да бъде взет на борда на самолета, да гледате филми на него, да изпращате / получавате съобщения от колеги или бизнес партньори. Въпреки това, устройството не може да работи ден и нощ. Всички батерии за лаптоп се нуждаят от повторно зареждане.
Въпреки, че е много популярен, преносимият компютър има да извърви още, за да достигне до съвършенство. Леките никел-кадмиеви батерии (NiCd) са заменени с оловни. И все пак, тези батерии не се задържаха на пазара много, тъй като се появиха никелови метал-хидридни батерии (известни също като NiMH). Те са по-издържливи и по-леки. Техният недостатък е, че притежават така нареченият „ефект на паметта”. Ако NiMH батерия не се е заредила до краен предел, тя „помни” и така започва да генерира по-малко енергия, отколкото би трябвало.
Когато на ИТ пазара се появи литиево-йонната батерия, клиентите се увериха в  огромния напредък в производството на лаптоп батерии. Те са много по-леки  в сравнение с другите батерии и нямат „ефект на паметта”. Инсталирани са в лаптопите от ново поколение. Литиево-йонните батерии се нуждаят от презареждане. Трябва да се пазят от прегряване, защото топлината е най-големият им враг.

Търсенето на дълготрайни батерии се е увеличило многократно през последните години. Това се дължи на факта, че много потребители предпочитат преносими компютри, които да са издържливи. Разбира се, компютърната индустрия непрекъснато осъществява промени и усъвършенства своите продукти.

Препоръчително да купувате маркови батерии за лаптоп. Това ще гарантира качеството на вашето устройство. Всички производители предлагат гаранционно обслужване в случай на проблем.
Качествените батерии за лаптоп на Asus са идеални за вас , тъй като те са евтини продукти, гарантират качество и са широко предлагани на пазара. Вашият компютър ще работи по-дълго с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.