Безплатно изхвърляне на стари бойлери и перални

Гласувайте (1-5)

Какво да направя със стария бойлер, ами с пералнята? Често задаван въпрос, когато даден уред изживее живота си. И тогава човек се изправя пред дилемата, къде да изхвърли обемния товар, че да не заема място в дома.

Не е толкова трудно да се отървете от всяка една ненужна вещ, а когато става дума за електрически уреди, то може дори да получите безплатно обслужване от фирма. Може и сами да превозите до пункт за изкупуване и отгоре на всичко да получите и някой допълнителен лев за предаването.

На въпроса как става всичко, ето и няколко съвета. Когато бойлера се е увредил непоправимо или е изгорял при късо съединение може да повикате майстор техник. След, като даде своето становище и той, че от вашият бойлер не става нищо, освен боклук, то може да се захванете с организацията по изнасянето и изхвърлянето му. Потърсете фирма по хамалски услуги, за да се заемат с тежкия и обемист товар. Същото важи и в случаите, когато става въпрос за нефункциониращата пералня. И в двата уреда има метални части, мотор, датчици, нагреватели и т.н.

Всички тези части се изработват от специални материали и могат да се преработват за повторна употреба. Предадени на пунктове за рециклиране се заплащат добре и на килограм, а всеки знае, че бойлер и пералня са доста тежки. В този ред на мисли и за да не остане някой заблуден е добре да споменем, че такива пунктове има в по-големите населени места, но дори там те са разположени на десетки километри, а понякога и извън града. За превозване на стари бойлери и перални индивидуално ще се наложи да направите разходи по транспорт, да се товарите лично и в такъв случай много биха се отказали. Проверете с фирма по транспорт, колко би струвала цялата работа и преценете сами, кой вариант е най-угоден за вас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.