Да работиш в чужбина – “необходимо зло”

Гласувайте (1-5)

Да работиш в чужбина за някои хора е предизвикателство, за други “необходимо зло”, с което да си вадят прехраната. Но това основно зависи от държавата, в която сте решили да търсите работа. Съвсем естествено е днес младите хора избират да “емигрантстват” в някоя от добре развитите държави, в които емигрантският живот се обезпечава от високите стандарти и доброто заплащане за всяка професия. Една таква държава е Англия. Това е причината най-голяма част от българските млдажи да се насочват именно към търсене на работа в чужбина.

За тях това е иделна перспектива, тъй като английският език им е добре познат не само от училище, но и от Интернет. А с добри познания по езика всеки от нас може лесно да си намери подходяща работа. Освен това на работа в Англия са вече толкова много българи, че голям част от младежите се наемат на тази стъпка, защото вече имат свои приятели и роднини на Островната държава. А винаги е много по-лесно да си емигрант с познати, където и да е било по света.

Почти всеки човек, независимо от възрастта си, споделя, че животът и работата в Англия са на съвсем различно ниво. По-виско в сравнение с България, естествено. А това и основният довод, подтикващ всеки амбициозен човек да тръгне по нелекия път на чужденеца. Всеки от нас се стреми към най-доброто в своя живот и живота на най-близките си, дори това да означава да сме дълго време далече от тях.

Работата в Англия има толкова предимства, че българите на Острова не само се примиряват с необходимостта да напуснат родината си, но и намират животът там далеч по-привлекателен, дотолкова, че не искат да се върнат повече в България. Особено зачести през последните години и една друга тенденция – хората, които вече са се установили в Англия, привличат при себе си своите семейства и роднини. Причината е на само по-високият стандарт на живот в Англия, но и желанието всички да са заедно. Щом това не може да бъде реалност в България, едва ли някой може да ни съди заради търсенето на по-добър живот…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.