Да си спомним за най-близките с помен

Гласувайте (1-5)

Звучи банално, но както знаем, човек се ражда, живее и умира. Всеки от нас е роден и изпратен на земята с някаква мисия. Някои го правят по-видимо и шумно, други търсят тишината и се концентрират върху близки и семейство.

Докато живее, човек създава. Твори със сърцето си, прави добро. Търси блага както за себе си, така и за близките до него хора. Придържа се към основни морални устои. Не винаги успява да ги спазва плътно, но ние – хората, за които той е важен, виждаме и ценим стремежа му към усъвършенстване.

Не се страхувайте от безсилието

Страхът от провал пази всяко човешко същество от сериозни грешки. Неправилни решения във връзките с другите, в любовта, в професионалната среда.

В живота на всеки обаче, идва момент, в който енергията му просто си отива. Безвъзвратно. Излиза от душите и се вплита в съзнанията на онези, които го обичат и продължават земния си път и след това.

Това са всички хора, събуждащи се със спомени за светлото „вчера“, когато човекът все още споделяше дните си с тях. Онези хора, които влизат в мрачното „днес“ и разбират, че него вече го няма.

И тогава те разбират, че да дадеш, е богатство – както им се даваше. Че да вземеш подареното, е щастие за онзи, който го е сторил. Че вчера бе бяло, днес е черно. Защото зее пропаст от липса и мъка по доброто. Тъга по изгубеното.

Ние минаваме през това заедно с Вас. Не даваме услуга срещу заплащане. За нас мъката не е бизнес. Мъката е зов за помощ. Затова сме тук.

Хубаво е да си спомняме

Идва момент, в който приятел, близък, родител си отиват. Наличието на хубав спомен не е нещо, което трябва да измисляме. Подобно нещо или го носим със себе си, или не.

Когато имаме благи спомени с някого в никакъв случай не е полезно да ги крием за себе си. Да позволиш на някого да живее в теб не е лоша постъпка. В такъв момент, близките също биха искали да чуят история, случка, или просто разговор, в който покойникът ви е накарал да се усмихнете.

От OmegaFuneral.com правим нещата по-леки за скърбящите. След консултация с наш служител, вие ще разберете основното значение на възпоминанието. Ще разберете за ключовите стъпки как правилно да изпратим и предадем покойника на Отвъдния свят.

Възпоминанието прави човекът значим. Именно това е панихидата. На 3, 9, 40 дни, както и при навършването на 1 година от смъртта, възпоминанието се извършва в присъствието на свещеник.

Всеки от нас се старае да дава на близките си най-доброто, на което е способен. Дайте им го и там, където имат най-голяма нужда от Вас. Позволете на професионализма на OmegaFuneral.com да заеме малко от тъгата Ви. Да сътвори от Вашата мъка нещо, което ще има значение за някого, когото ще помните дълго.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.