Екологично почистване на теракотни плочки и паркет

Гласувайте (1-5)

В нашето съвремие наличието на плочки и теракот в един дом е често срещано явление.Те са красиви и придават изисканост и уют на дома, но е нужда и редовна поддръжка. Тук ще ви разясним как да го правите правилно и качествено.

Екологично почистване на теракотните плочки или просто на теракота у дома. Използвайте топла вода и обикновен оцет, също добър вариант би била и парочистачка, ако имате такава разбира се. Всичко зависи от степента на замърсяване. Може да използвате и малко химически препарат, но четете внимателно, особено ако имате домашен любимец или малко дете, което сега се учи да ходи. От степента на   замърсяване, зависи и каква да бъде честотата, с която се мият подовете. Използвайте максимално натурални продукти, тъй като химическите продукти достигат до кожата и устата на децата.

Екологичното почистване на паркета има разлика с това на теракота и дори на гранитогреса, които са в дома. Тук ще уточним, че има голяма разлика между лакиран паркет и полиран паркет с мазнини. За тези 2 типа паркет най-доброто средство е един обикновен навлажнен парцал от микрофибър. Също и тук не са нужни някакви силни химически препарати, а обикновена вода с малко оцет вършат чудеса.   Но ако вашият паркет е вече добре полиран с мазнини не бива да се употребява оцет. При силно замърсен паркет може да го почистите като го измиете с навлажнен парцал, който предварително е напоен с вода и с малко екологичен или нормален почистващ препарат. Лакираният паркет няма нужда от специфични продукти за почистване. В случаите когато паркета има признаци на помътняване, е добре да се приложи специфичен препарат на базата на натурален восък. Виждате, че с обикновени препарати може да се почисти, намесата на химикали е излишна.

Колко пъти почиствате своят паркет?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + thirteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.