Как да чийтваме по време на диетата, без да й навредим?

В модерните и съвременни диети, често, се говори за така наречения чийт ден или поне чийт ястие. Това е онзи ден, в който можем да си позволим да излезнем от рамките на строгия си хранителен режим и да задоволим апетита си с любимо, най­често вредно, мазно или висококалорично похапване: било то на пържени картофки, нещо сладичко и т.н. Същевременно, този чийт ден е силно опровергаван като ефективен то много диетолози. Те твърдят, че той ви изкарва от строя точно в момента, когато започвате да свиквате със самия строй. С една дума, усилията ви отиват по дяволите. Все пак, не е изключено, от време на време да чийтвате по време на диетата, без дори да й навредите, тоест без да се задръстите с празни калории или поне да напълнеете или да се върнете в старата си форма. Нататък Как да чийтваме по време на диетата, без да й навредим?

Органичната храна в живота ни

В България, само отделни магазини предлагат органични продукти. Докато в Европа във всеки супермаркет спокойно може да се намери щанд за органични храни, както и в кафенета и барове. Все по – популярни стават и тези. смути-барове, в които могат да се намерят разкошни коктейлите „smoothies“. Това са напитки от органически плодове и зеленчуци, които биват разбити с лед, след което се добавят мляко, ядки и дори сиропи. В нашата страна са малко местата, които от скоро започнаха да предлагат тази напитка, но дали са с органични продукти не можеме да кажем. Днес идеално може да се съчетае една лазерна епилация в София например и след това да се насладите на живота си с един смути коктейл където да обсъдите резултата. Нататък Органичната храна в живота ни

Какво представлява натриевият нитрит?

Натриевият нитрит е на челно място в списъка с най-опасните хранителни добавки, които се влагат при производството на продукти от месо, като може да се направи бърза онлайн супермаркет поръчка на всички ваши нужни хранителни продукти. Такива продукти са всички наденица или по- сухи колбаси, заедно с бекона, пушени меса, всички меса, които са необходими за сандвичи, пеперони и видове салами и много други. Това вещество осигурява червеният цвят на колбасите. Доказано е, че именно натриевият нитрит спира размножаването на бактериите. Важно е да се внимава, когато става дума за обработка на продукти при много висока температура, тъй като тогава се превръща в химически агент, който може да бъде причина за поява на тумор. Този така популярен натриев нитрит води до образуването на нитрозамини в организма. Те от своя страна са причина за увеличаване на риска от образуване на рак. Нататък Какво представлява натриевият нитрит?

Правилен режим на хранене. Как да се придържате към него?

Да се поддържа един добре направен и правилен режим на хранене има за цел след самата диета, да има едно постепенно увеличаване на калоричността на дневното меню с 2/5. Голяма част от хората са били или са на диета. След нея свалените килограми са много, но голяма грешка е да се върнете веднага към старият си начин на хранене. За това с малки пропорции няма да си върнете и килограмите, а организма ще свикне с постепенното увеличение. Независимо дали сте в офиса или у дома със супермаркет поръчка можете да се снабдите със здравословна храна или да я приготвите с нужните продукти. В България се правят проучвания и се вижда едно увеличение в тенденцията на предпочитаната храна да е домашна. Нататък Правилен режим на хранене. Как да се придържате към него?

Кои храни са нетрайни или бързоразвалящи се?

Всеки е купувал храна, която а следващият ден вече е загубила своите вкусни и хранителни качества. Храни от тип бързоразвалящи се са тези, които в зависимост от вида на храната като месо, морски дарове, ако не се съхраняват правилно в хладилник то те са нетрайни и дори може да е опасно да бъдат консумирани. Има списък с храните, които са нетрайни. Нужно е да преминат през специална обработка за елиминиране на бактериите, които се съдържат в храната. Голямо влияние има и температурата върху бактериите при обработката на храната. Най-силно влияещият фактор на развитието на бактерии е температурата.Храната трябва така да се приготви, че да се премахнат напълно развиващите се бактерии. Така се осигурява максимална трайност и безопасност на храните. Нататък Кои храни са нетрайни или бързоразвалящи се?

Защо се нуждаете от креатин?

Креатинът е вещество, което се произвежда в черния дроб, бъбреците или пък в простата, а също така той се транспортира от кръвоносната система до мускулите. Често той се превръща в така наречения фосфокреатин или известен още под името креатин фосфат.

Ролята на това вещество е от особено значение, тъй като то спомага за това да имате силен енергиен заряд и мускулите ви да са значително по-издръжливи на всякакви физически натоварвания. Мит, който и до днес се смята за истина е това, че полезния креатин има нещо общо със стероидите. Това не е така, защото той е изцяло натурален компонент, който влиза в състава на много храни. Нататък Защо се нуждаете от креатин?

Защо да приемате tribulus terrestris?

В съвременно забързано ежедневие, вие често започвате да страдате от много проблеми от здравословен характер и да не знаете как точно да се справите с тях. Така вие само задълбочавате проблеми, оставяйки го на заден план и то имайки предвид факта, че с помощта на някои продукти и добавки към храната ви, ще можете да се справите трайно с тези проблеми. Нататък Защо да приемате tribulus terrestris?

Панкреатит – диетични съвети и информация

Панкреаса е жлеза, която е от съществено значение за процеса на храносмилане. Това е така, защото отделянето на ензими от панкреаса са отговорни за превръщането на мазнините, въглехидратите и протеините в състояние, в което може да се абсорбира от тялото. Освен това задстомашната жлеза също е отговорна за освобождаването на глюкагон и инсулин в кръвта. Нататък Панкреатит – диетични съвети и информация

6 тайни за предотвратяване на кариес

Дори не трябва да се замисляте дали трябва да направите всичко възможно за предотвратяване на зъбен кариес, тъй като този проблем води до загуба на зъбите, които не могат да се възстановят по естествен начин. Зъбите са важни както за красивата усмивка, така и за правилното храносмилане. Затова, вижте които са тайните за предпазването от появата на кариеси: Нататък 6 тайни за предотвратяване на кариес