Инфрачервеното отопление – струва ли си?

Огромният избор на отоплителните уреди на пазара често обърква потребителя. Кой от тях ще е най-добър за него? Недостатъчната информираност или опит могат да подведат купувача да се насочи към продукт, който не би му донесъл най-голяма полза.
В тази връзка е добре да сте информирани за възможностите, които инфрачервените отоплителни уреди предлагат. Нататък Инфрачервеното отопление – струва ли си?

Предимства и недостатъци при отопление с инфрачервени нагреватели

Днес, инфрачервени нагреватели са използват навсякъде. Въпреки това, и досега съществува дебат за ползите и недостатъците при отопление с тези устройства. Тук ще се опитаме да внесем яснота.

От край време, хората са подложени и принудени да се справят с различни видове лъчения: ултравиолетово, инфрачервено, рентгеново. Радиационните лъчения и нежелани реакции се появяват само след глобална катастрофа. Най-вероятно това е причината хората да са предпазливи към лъчение, опитвайки се да го избегнат. Нататък Предимства и недостатъци при отопление с инфрачервени нагреватели

Особености на конструкцията и принцип на работа на инфрачервените нагреватели

Инфрачервените нагреватели се различават радикално от конвекторите отоплителни уреди – те не нагряват въздуха а предметите в помещението, включително пода и стените. Като цяло, инфрачервения нагревател може да се сравни с малко слънце в помещението  – неговото лъчение, като това на слънчевата светлина, преминава през въздуха без да го нагрява. Но веднага след като лъчът достигне до обект, незабавно се абсорбира от него, като следствие на това обекта се затопля. Нататък Особености на конструкцията и принцип на работа на инфрачервените нагреватели