Как да подходите към засаждането на растения?

Всеки един двор има растения и сезонни цветя, които изискват грижи и правилно подбиране на мястото им за живеене. Засаждането на летните сезонни цветя става през май/в повечето случаи/. Важно е да знаете някои основни правила преди да посадите разсада.

Първо: почвата трябва да се прекопае, така, че земята да стане мека и рохкава, поне на 20 см дълбочина. Целта е да се премахнат всички буци. Нататък Как да подходите към засаждането на растения?

Някои издържливи летни растения за двора ви

Видовете растения за изключително много. При неправилна подредба обаче има риск градината ни и през лятото да не изглежда свежа и зелена. Тук ще ви предложим видове, които са издържливи на високите температури през летните месеци. Нататък Някои издържливи летни растения за двора ви

Кои растения да изберем за лятната градина?

Всеки един, който се занимава с градинарство или просто обича растенията знае, че през горещите летни дни има и такива, които не могат да издържат на температурите. Важно е да знаете как да ги подбирате и кои да издържат и да красят вашият двор. В случай, че вашата вила се намира на горещ и сух климат, при правилно подбиране ще си спестите и много работа около тях и поливане. Нататък Кои растения да изберем за лятната градина?

Оризища за риба?

Оризища за риба?

Приятно е да научим, всички ние, че от направени последните години изследвания се установява, че древни земеделски практики постепенно ще възкръснат  за един нов и по качествен живот.  Ще имат за цел  да забавят изчезването на различните видове животни и растения по цялата Земя. За жалост в  момента се наблюдава  най-масовото изчезване на растителни и животински видове от измирането на динозаврите, което е било  преди повече от  65 милиона години. Този проблем е голям , а като основна причина за това е самото увеличаване на човешката популация, която постепенно разрушава естествените хабитати на видовете. Нататък Оризища за риба?

Фикус бенджамин – прекрасно предложение от онлайн магазин за цветя cvetensviat

Фикус бенджамин е едно от най – често срещаните домашни растения. Той е вид стайно дръвче. Растението се отглежда лесно и е зелено през цялата година. Можете да го намерите в онлайн магазин за цветя cvetensviat.

Бенджамин е с произход Индия, височината му достига до два метра, има красиви и фини зелени разклонения, чийто върхове се отпускат леко надолу. Листата са зелени, но спрямо различните сортове са леко оцветени в жълти, мраморни или бели краски. Сортовете, които имат бели и пъстри листа се нуждаят от повече светлина. Нататък Фикус бенджамин – прекрасно предложение от онлайн магазин за цветя cvetensviat

Растителността в зимните градини

Предполагам всеки от вас е виждал невероятни зимни градини ако не на живо то поне на изображения (снимки) в интернет. Обикновено съградени от по-леки конструкции те са кътче, в което собствениците им могат да се отпуснат след тежък работен ден или в почивните такива. Много от хората ги ползват също като дневни, в които между подходяща растителност могат да отпочинат или да прекарат приятно деня си. Заради растителността се набляга на пряката дневна светлина и за това често са изработени изключително от стъкло. Предлаганите на пазара могат да са от масивни конструкции, а може и с леки дъсчени или алуминиеви профили – тук са описани по-подробно http://www.zimnigradini.info/index.php/osobenosti-na-zimnite-graqdini Нататък Растителността в зимните градини

Засяване и отглеждане на Хипеаструм (рицарска звезда)

Семената на хипеаструма губят бързо кълняемостта си, поради което е по-добре да се засяват веднага след събирането им. Добри резултати дава накисването им преди засяване. За целта те се завързват в мокра тъкан и се слагат на дъното на терина или чиния, покриват се със стъкло и се поставят на топло място (20 – 22° С). След 10 – 12 дни започват да прорастват. През февруари-март покълналите семена се засяват в ниски, добре дренирани терини в смес от листовка (две части), торфена почва и едрозърнест пясък (по една част). Нататък Засяване и отглеждане на Хипеаструм (рицарска звезда)