Програма за отслабване

Да спазваме програма за отслабване означава преди всичко да се научим да слабеем правилно. Първата стъпка е създаването на добра мотивация. Трябва да сте наясно относно това защо всъщност искате да отслабнете и имате ли нужда наистина от загуба на тегло. Безспорно да се отървете от излишните килограми има повече преимущества отколкото недостатъци. Когато обаче решите да започнете програма за отслабване, не трябва да се настройвате за жестока борба с излишното тегло – мотивацията ви по-скоро трябва да е за постигането на положителни резултати, стройна фигура и по-добро здраве.

Нататък Програма за отслабване

Хранителни добавки. Какво трябва да знаете?

По-голямата част от хората взимат една или повече хранителни добавки всеки ден без да обръщат внимание на това. Днешните хранителни добавки включват витамини, минерали, билки,  растителни продукти, аминокиселини, ензими и много други продукти. Хранителните добавки са в различни форми: традиционните таблетки, капсули и прахове, напитки и енергийни барове. Нататък Хранителни добавки. Какво трябва да знаете?

Органичната храна в живота ни

В България, само отделни магазини предлагат органични продукти. Докато в Европа във всеки супермаркет спокойно може да се намери щанд за органични храни, както и в кафенета и барове. Все по – популярни стават и тези. смути-барове, в които могат да се намерят разкошни коктейлите „smoothies“. Това са напитки от органически плодове и зеленчуци, които биват разбити с лед, след което се добавят мляко, ядки и дори сиропи. В нашата страна са малко местата, които от скоро започнаха да предлагат тази напитка, но дали са с органични продукти не можеме да кажем. Днес идеално може да се съчетае една лазерна епилация в София например и след това да се насладите на живота си с един смути коктейл където да обсъдите резултата. Нататък Органичната храна в живота ни

Какви химикали поемаме всеки ден с храната си?

Днес храната е превърната не просто в средство за оцеляване, а в начин на живот и наслада за душата. В някои храни има голямо количество химикали, всякакви овкусители, изкуствени оцветители и аромати, които се слагат както в кренвиршите, така и в почти всички деликатесни продукти, които са от месо. Важно е да избираме внимателно своите хранителни стоки магазини, от които пазаруваме и да четем срока да годност и какво съдържат. Повечето от евтините колбаси не съдържат месо, а се водят местни продукти, за които се дават пари. Нататък Какви химикали поемаме всеки ден с храната си?

Правилен режим на хранене. Как да се придържате към него?

Да се поддържа един добре направен и правилен режим на хранене има за цел след самата диета, да има едно постепенно увеличаване на калоричността на дневното меню с 2/5. Голяма част от хората са били или са на диета. След нея свалените килограми са много, но голяма грешка е да се върнете веднага към старият си начин на хранене. За това с малки пропорции няма да си върнете и килограмите, а организма ще свикне с постепенното увеличение. Независимо дали сте в офиса или у дома със супермаркет поръчка можете да се снабдите със здравословна храна или да я приготвите с нужните продукти. В България се правят проучвания и се вижда едно увеличение в тенденцията на предпочитаната храна да е домашна. Нататък Правилен режим на хранене. Как да се придържате към него?

Не смесвайте белтъчини и въглехидрати

Сядайки да се храним, голяма част от хората не се замислят какво слагат в своят организъм. Смесват всичко видяно на масата и казват, че всичко отива на едно и също място така или иначе. Това е голяма грешка. Белтъчините, когато се съчетават със салати, които са бедни на въглехидрати зеленчуци е хубаво да се консумират на обяд, а въглехидратите, които отново да са със със зеленчуци на вечеря. Това е закон, опитайте се да го спазите. Здравословното състояние на човек е важно, за това как се чувства и дейностите, които може да извършва. Нататък Не смесвайте белтъчини и въглехидрати

Защо се нуждаете от креатин?

Креатинът е вещество, което се произвежда в черния дроб, бъбреците или пък в простата, а също така той се транспортира от кръвоносната система до мускулите. Често той се превръща в така наречения фосфокреатин или известен още под името креатин фосфат.

Ролята на това вещество е от особено значение, тъй като то спомага за това да имате силен енергиен заряд и мускулите ви да са значително по-издръжливи на всякакви физически натоварвания. Мит, който и до днес се смята за истина е това, че полезния креатин има нещо общо със стероидите. Това не е така, защото той е изцяло натурален компонент, който влиза в състава на много храни. Нататък Защо се нуждаете от креатин?