Facebook се отразява на реалността и настроението Ви

Гласувайте (1-5)

Социалните медии повлияват силно над реалността и живота ни във всеки един аспект. Страната ни е една от Европа, където хората изкарват повече време в интернет, всякакви уеб страници и особено в социалните мрежи.

Оказва се, че времето, прекарано в социалните медии е впечатляващо, не по-малко от 2 часа и около половин час дневно от средните стойности за Европа.

В действителност влиянието на социалната медия Facebook, индивидът не спира времето, прекарано във взаимодействие с последователи, почитатели и приятели. Всичко това отива много по-далеч. Десетки милиони сайтове за продажби генерират трафика днес именно, чрез страници във Facebook.

Проучване направено в университета Йейл, в Калифорния, показа, че настроението на човек може да бъде „заразително“ и така повлиява кръг от хора, близки до него. Самото предаване се извършва в една безкрайна верига.

Учените са анализирали около милиард актуализации на Facebook статуси, взети от 100 милиона анонимни профили. Екипът от учени използвали софтуер за разпознаване на някои термини, за да класифицира емоциите в негативен или позитивен аспект и интерпретират добре настроението на индивида в един пост. Така анализите от един пост били класифицирани като положителни или отрицателни.

Анализът идентифицира няколко групи от съобщения. Оказва се, че най-силно влияние оказват още местонахождение, климат и часова зона.

Екипът открива, че в дъждовни дни, броят на отрицателните състояния се увеличили с 1,16%, а позитивни послания са намалели с 1,19%.

След това изследователите разглеждат постовете от Facebook в приятели кръгове, живеещи в различни географски области, където метеорологичните условия са много благоприятни.

Оттук и демонстрация на това, което би могло да бъде само предположение: когато един приятел публикува нищо негативно в дъждовен ден, неговият приятел, който не е имал дъждовен ден също е склонна да поства нещо негативно.

Facebook проучванията са на база експеримент на „емоционалната зараза чрез социалните мрежи.“ Дори професионалисти като викингите залагат на методи на популяризиране, чрез социалните медии.

Повечето хора мислят, че Facebook нарушава правата на лична неприкосновеност на потребителите чрез изкуствен метод да ги прави щастливи или тъжни. Каквато и да е истината, най-мощната социална медия може силно да повлече и над разрастването на бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + nineteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.