Факти за Тунис

Гласувайте (1-5)

Факти за Тунис

Има едно съревнованието м/у френските  и италианските интереси в Тунис , което достига кулминационна си точка именно при френската инвазия , която е през 1881година и създаването на протекторат.  По онова време вълненията са напълно нормални при  желанието  за постигането на независимост след Първата световна война и накрая постигат  успех , Франция признава независимият  статус на страната през 1956 година .  За първи бил избран  Хабиб Бургиба, който  установява еднопартийно държавно управление. Интересно е да знаете, особено ако сте   тръгнали за почивка Тунис някои любопитни факти като например :  Това, че най-известните тунизийски гозби се приготвяли  с кус кус, който е така популярен и при нас. Голямо предимство на страната е че Тунис граничи със Средиземно море, Либия и Алжир и  притежава близо  1200 километра  дълга невероятна плажна ивица с много фин и бял пясък. А в  Матмата, Тунис, се наблюдават  едни от най-интересните домове,  които са построени под земята  или както се казват жилища на троглодити, които при почивка Тунис, можете да видите и със собствените си очи.  Страната е  е една от 9 – те  , граничещи и с огромната пустиня Сахара, която всеки знае. Другите са  , Чад, Либия, Нигер, Мароко, Мавритания, Алжир ,Судан и Мали.

Именно в  Тунис се намират и най- известните солени езера като езерото Шот ал Джарид. Важно е за туристите да знаете, че валута  е тунизийският динар и алкохолът  в Тунис се  сервира само в заведения, които са специално за туристите. Тунис е една ислямска страна, и затова не бива да се обличате прекалено разголено.
Местната кухня там е много вкусна и може да й се насладите на едно  сафари в Сахара или на плажовете.  Що се отнася до градският транспорт е с автобуси, те нямат постоянен маршрут  и не са за препоръчване. Има удобни таксита. Страната е много красива и богата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + seven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.