Фикус бенджамин – прекрасно предложение от онлайн магазин за цветя cvetensviat

Гласувайте (1-5)

Фикус бенджамин е едно от най – често срещаните домашни растения. Той е вид стайно дръвче. Растението се отглежда лесно и е зелено през цялата година. Можете да го намерите в онлайн магазин за цветя cvetensviat.

Бенджамин е с произход Индия, височината му достига до два метра, има красиви и фини зелени разклонения, чийто върхове се отпускат леко надолу. Листата са зелени, но спрямо различните сортове са леко оцветени в жълти, мраморни или бели краски. Сортовете, които имат бели и пъстри листа се нуждаят от повече светлина.

Температурата, която подходяща за отглеждане е около 15 – 20 градуса. Саксията трябва да е така разположена, че светлината да идва от всички посоки равномерно. Ако нямате възможност за това разположение, през определен период от време завъртайте саксията на растението.

Дръвчето не е капризно и от към поливане, опитните флористи от онлайн магазин за цветя cvetensviat съветват поливането да става само при изсъхнал горен слой на почвата. Ако забележете изсушаване и падане на листата, тогава сте засушили почвата прекалено. За поливане се препоръчва да се използва застояла вода със стайна температура. При горещо време е добре да оросявате растението веднъж седмично.

Пресаждане се препоръчва само, когато кореновата система започне да се подава отгоре на саксията. Ако поставите растението в голяма саксия можете да полагате тор в горния слой, за да му на бавите нужните хранителни вещества.

Оформянето на короната на бенджамина става чрез подрязване. Ако растението е с дълги клони и рехави листа, то добре е да подрежете клоните за да се сгъсти. Всяка пролет израстват нови разклонения, тогава е моментът да отстраните старите и безформени клонки.

Интересен подход е сплитането на плитка на основата на дървото. Това се получава, чрез завързване на разклоненията, след време те се срастват, а стеблото остава вплетено. Именно красотата и добрите възможности, които дава бенджамина за аранжиране го правят предпочитано растение за дома, офиса, градината и обществени помещения.

Професионалните цветари от онлайн магазин за цветя cvetensviat, отравят предупреждението, че при рязко сменяне на мястото и температурата на растението, листата бързо повяхват и окапват. Макар да се възстановява сравнително бързо, резките промени не са препоръчителни.

Изберете растението за подарък на близки и приятели или просто го сложете у дома, за да аранжирате красиво дома си и да придадете зелена свежест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.