Гипсокартон – какви са неговите приложения

5/5 - (1 vote)

Сухото строителство все повече измества традиционното, поради редицата ползи и предимства, които предлага. Плоскостите, които се използват при него, се монтират изключително лесно и бързо, при това не отстъпват по качество на традиционните и добре познати строителни материали.

Един от материалите, които намират все по-широка употреба в строителството, е вече добре известният гипсокартон. Той позволява много по-голяма свобода в архитектурните решения, но това далеч не е единствената причина да бъде предпочитан от строителите и потребителите като материал.

Къде се използва гипсокартон в строителството

В миналото архитектите, инженерите и строителите се отнасяха скептично към гипсокартона като строителен материал. В днешно време обаче неговите качества и предимства са добре познати и поради тази причина той все по-често е избиран като решение, което позволява голяма свобода в интериорния дизайн.

Материалът има няколко основни приложения, на които подробно ще се спрем в тази статия.

Стени

Най-често гипсокартонът като строителен материал намира приложение при изработката на стените на сгради, апартаменти и офиси. Той се предлага в различни разновидности – има влагоустойчив, звукоизолиращ и пожароустойчив гипсокартон.

Според нуждите се подбира подходящия вариант, след което монтажът е изключително лесен. Плоскостите могат да бъдат монтирани и върху съществуващи вече стени, с цел да подобрят естетическите им качества или да придадат допълнителна звуко- или топлоизолация.

В TeMax.bg ще откриете разнообразни видове от този строителен материал, произведени от водещи компании и предоставени на изгодни цени.

Окачен таван

В днешно време в строителството е изключително разпространено да се монтира окачен таван поради множеството му предимства. За монтажа му са необходими гипсокартонени плоскости, както и метални елементи за изграждане на носещата конструкция.

Окаченият таван може да скрие кабели, които нарушават естетическите качества на интериора, особено в офиси и административни сгради. Неговите панели могат да бъдат подменяни поединично в случай на повреда, което значително намалява разходите за евентуален ремонт.

Тъй като хидроизолацията на покрива е изключително важна, изборът на влагоустойчиви гипсокартонени плоскости в случая е най-удачния вариант, който ще ви донесе допълнителни ползи.

Декоративни форми

Едно от най-големите предимства на този материал е, че позволява разнообразни и оригинални интериорни решения. С негова помощ могат да бъдат оформяни различни типове ниши, включително и кръгли такива, които да придадат по-разчупено излъчване на интериора.

Формите, които могат да бъдат образувани с помощта на тези плоскости, могат да бъдат подчертавани и с помощта на лед осветление, което придава още по-модерен облик на помещенията.

В случай, че търсите висококачествени плоскости от гипскартон, TeMax.bg е правилното място за вас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.