Има ли растения, които зимата не е пощадила?

Гласувайте (1-5)

Зимата е доста студен и проблемен сезон за растенията. Това, което ще ви посъветваме е да не бързате да унищожавате измръзналите храсти и дървета, които имате в градината си. Опитайте се да им дадете шанс да се възстановят като ги подрежете и изчакайте. Възможно е от тях да избият съвсем нови пъпки и така да запазите свое любимо растение, което да продължи да краси двора ви. С поставянето и на добре подредени клинкер или камъни за пътека, то вашата градина на пролет ще изглежда като излезнала от списание

С идването на по топлият и приятен сезон идва времето и за подрязването. Ако имате рози, то те трябва да се изрежат. При температури, които се задържат по високи, то това ви подсказва, че трябва да ги подрежете. Внимателно почистете сухите и преплетени клони. Градината е един пъзел, който бавно трябва да подреждането и да избирате местата за разположение. Изберете фаянс, или друг тип плочки или естествени материали, които да придадът и уют на градината ви с малко изтънченост и стил.

Внимателно проверете грудките, които искате да насадите дали са добре съхранявани, ако има замръзнали, то ги отстранете. Разходете се по магазините и изберете семена на цветя, които се сеят направо в градината. Семената за едногодишните цветя, са доста добър избор, с които можете да експериментирате всяка година различно. За предпочитане е почвата, в която ще ги засявате, да е по-лека. По този начин ще улесните поникването и на по-късен етап изваждането на разсада. Подредете ги по големина, така, че по високите да не задушават по- ниските в двора ви. Така с отминаването на зимата, земята ще бъде богата и цветна за вас и вашето семейство. Градина и двор подходящи за отдих и почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.