Индия – големият играч в световния износ на бижута

Гласувайте (1-5)

В последните години Индия се преврърна в една от страните с най-голям износ на бижута в световен мащаб. Индийският булчински костюм смайва с огромния си набор от бижута. Индийските търговци на едро все повече се налагат като износители на сребърна и златна бижутерия, в която са втъкани елементи от индийската култура и традиции. Това прави бижутата екзотични и привлекателни не само за купувачите по света, но и за вътрешния пазар. Бижутерите от Раджастан, Калкута, Делхи, Джайпур предлагат свои стоки в големите градове като Париж, Ню Йорк , Лондон, Рим, Сидни и др.

Ювелирната изработка на индийските бижута, в които са съчетани перли, диаманти, злато, сребро, скъпоценни камъни, привличат със своята пищност и разкош. Те са особено търсени за годежни и сватбени накити. Основните характеристики на индийските бижута, които ги правят толкова търсени са следните:

Разнообразие.

Индийските бижута предлагат една своеобразна уникалност, която не може да се открие никъде другаде по света. Предлаганите модели съчетават всеки по своему характеристики от дадения регион на тази огромна държава. Предлагат се златни бижута, сребърни бижута, бижута със скъпоценни камъни, бижута в ретро стил, бижута в западен стил, бижута в традиционен стил, бижута в последните модни тенденции, бижута за младите хора, бижута за по – зряла възраст, бижута за жени, бижута за мъже и още много други. Огромно е разнообразието от колиета, обеци, гривни, верижки за глезен, пръстени, предмети с инкрустирани камъни като чанти, дрехи, обувки, колани, накити за коса, огледала и др. Материалите, от които са изработени, също впечатляват със своето разнообразие : злато, сребро, диаманти, перли, седеф, дърво, естествени минерали, скъпоценни и полускъпоценни камъни.

   Мащабност.

Въпреки, че Китай е световен лидер в износа на стоки, Индия е утвърден износител на бижутерия. Не само огромният избор , но и ниските цени и доброто качество изкачват Индия на върха като сила в пазара на бижута.

   Популярност.

В Индия с широки мащаби се развива филмовата продукция, телевизионните предавания и фестивали, които са сред любимите предавания на много жени по света. Актрисите и танцьорките пленяват със своите пищно украсени костюми и бижута, които носят с изискана грациозност. Това несъмнено събужда интерес и желание да се носят такива бижута, а оттам и търсенето им. Освен това индийските търговци на едро участват в много международни изложения и панаири, където всеки може да бъде покорен от богатия избор на бижута и да открие не само това, което търси , но и нещо ново, изненадващо и неустоимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.