Инфрачервеното отопление – струва ли си?

Огромният избор на отоплителните уреди на пазара често обърква потребителя. Кой от тях ще е най-добър за него? Недостатъчната информираност или опит могат да подведат купувача да се насочи към продукт, който не би му донесъл най-голяма полза.
В тази връзка е добре да сте информирани за възможностите, които инфрачервените отоплителни уреди предлагат.

Въпреки че инфрачервените лъчи са познати на човека от хилядолетия, ползването им за битови нужди не е дотолкова масово и широко разпространено, колкото са уредите за централно отопление – климатици, печки на твърдо гориво или други видове електрически нагреватели.

Причините за това са много. Може би най-съществената от тях е, че инфрачервените отоплителни уреди са иновативна технология, която тепърва завзема пазарните ниши.  Какви са ползите от тези уреди вероятно с по-голяма точност предстои да разберем в близко бъдеще. И все пак тук ще споменем накратко някои от предимствата на инфрачервените уреди пред останалите методи на отопление.

На първо място инфрачервените отоплителни тела могат да отделят нужната топлина от момента, в който натиснете копчето на уреда. Това означава, че не се налага да чакате известно време да загрее, както бихте чакали при печките на твърдо гориво или радиаторите например. Ако използвате климатик, е необходимо първо да изчакате включването на външното тяло и едва след няколко минути вътрешното ще започне да духа въздух, който още известно време ще е по-хладен.

При инфрачервените печки топлината се усеща веднага. На момента се загрявате поради начина, по който инфрачервените лъчи пренасят топлинна енергия. Те минават директно през въздуха, без да го затоплят. По този начин няма загуба на енергия. Това е причината тези уреди да са много по-икономични и да щадят потребителите в края на месеца, когато идва време да плащат сметките си за ток. С високият си КПД, който е приблизително 70%, тези уреди спестяват около 30% от сумата за електричество, която обикновено плащате.

Друг съществен плюс е безшумната работа на панелите и простотата, с която потребителите могат да манипулират с тях. През зимните периоди избралите това модерно отопление ще се убедят в неговата ефективност, комфорт и икономичност.

При изписване на заглавието и етикетите "Инфрачервеното отопление – струва ли си? инфраред отоплителни тела инфраред панели за отопление инфрачервени печки инфрачервено отопление отоплителни уреди ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • схоиь`еиуехдшд дшдзвехсе – яшикуь вс яс? схоиьиеа дшдзвсшевхс шевь схоиьиеа зьхевс юь дшдзвехсе схоиь`еиуехс зе`нс схоиь`еиуехд дшдзвехсе дшдзвсшевхс киеас
  • ркб,д'е,лекфйф фйфм.екре – ий,влд .р ир@ ркб,д,ео фйфм.рйе.кр йе.д ркб,д,ео мдке.р пд фйфм.екре ркб,д'е,лекр ме'ур ркб,д'е,лекф фйфм.екре фйфм.рйе.кр в,еор
  • rkb,d'e,lekfjf fjfm.ekre – ij,wld .r ir@ rkb,d,eo fjfm.rje.kr je.d rkb,d,eo mdke.r pd fjfm.ekre rkb,d'e,lekr me'ur rkb,d'e,lekf fjfm.ekre fjfm.rje.kr w,eor
  • infra`erwenoto otoplenie – struwa li si? infrared otoplitelni tela infrared paneli za otoplenie infra`erweni pe`ki infra`erweno otoplenie otoplitelni uredi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.