Интериорни врати – от какъв материал?

Гласувайте (1-5)

Качеството на предлаганите в момента на българския пазар интериорни врати е обсъждано многократно, но все пак има какво още да се допълни по темата. В тази статия ще се опитаме да ви бъдем от полза, ако ви се налага да закупите нови врати за дома или вилата си, като ще ви запознаем най-основно с качествата на различните видове вътрешни врати.

Мисля, че когато се говори за качество безспорният победител са интериорните врати Doordecor от масивна дървесина. Тези врати са изключително здрави, стабилни и много красиви. Те притежават доста дълъг живот на експлоатация, но са и доста по-скъпи от останалите видове врати. Освен това врати от масивна дървесина са подходящи за по-обширни и просторни домове и за тях е необходимо да се полагат по-големи усилия при поддръжката.

Все пак, ако можете да си позволите цената, с интериорни врати от масивна дървесина домът ви ще изглежда наистина стилен и луксозен.

Златната среда като цена, а и като качество се присъжда на врати, които са изработени от съвременни материали като МДФ, ПДЧ или OSB. Този вид врати са и сред едни от най-предпочитаните от потребителите, тъй като могат да бъдат изработени в различни размери, форми и дизайн. Също така могат да се комбинират няколко материала и се предлагат в изключително разнообразна цветова гама.

Съвременните материали за производство на врати се обработват лесно и притежават добри топлоизолационни, пожароустойчиви и шумоизолационнии качества. Експлоатационният им живот е много дълъг и най-важното, не изискват специална поддръжка, което много улеснява домакините.

Най-евтини, но и най-некачествени са вратите, произведени от фазер. Преди години, когато нямаше много богат избор на интериорни врати, почти нямаше жилище, което да не притежава такива врати, но днес вратите от фазер се използват предимно за мазета, килери или помещения, където се съхраняват инструменти.

За повече информация ви очакваме в шоурумът на Doordecor на адрес София, жк Гео Милев, ул.“Хемус“ 74, магазин 7, телефон 02 971 7078. Или в шоурум 2, който може да посетите на адрес София, ул. „Опълченска“ 76 (на ъгъла с „Кирил и Методий“), телефон 02 936 8000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 11 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.