Интериорните врати разкриват индивидуалността ни

Гласувайте (1-5)

Как да изберем най-подходящите интериорни врати за нашия дом?

Жилището ни вече е привършено, остава да поставим само врати, а след това да изберем и мебели. Въздъхваме облекчено и очакваме, че ще се справим бързо. Но радостта ни от докосването до финалната права се оказва временна. След продължителните ни обиколки по магазините и ровейки се в интернет сайтовете се оказваме тотално объркани сред морето от предложения.

Нека успокоим топката и да започнем от начало. Първо да свалим и си запишем размерите на рамките на вратите. Вече сме разбрали, че те се предлагат от различни материали. Изборът ни е между масивна дървесина, ПДЧ, МДФ, ламинирани, PVC и други. Интериорните врати от масивна дървесина естествено са сред най-качествените, но и най-скъпите. Моделите, изработени от МДФ се оказват сред най-предпочитаните от съвременните потребители, защото също се отличават с добра устойчивост и се предлагат в голямо разнообразие и цветове. Може да избираме и между фурнировани и ламинатни.

Успоредно с харесания материал е време да решим и какъв стил ще изберем и ще отговаря ли той на стила на мебелите, с които вече си представяме, че е обзаведено нашето жилище – класически или модерен.

Ако предпочитанията ни са извън традиционното, към нещо по-различно и интересно, на пазара на мебели може да срещнем добри актуални предложения. Сред тях ще откриете плъзгащи се врати, тип байпас или тип хармоника. Преверете за наличните възможности и предложения за врати при Борман Комерс.

Според формата на крилото може да избираме между правоъгълник или тип „арка”, а според запълването му – стъклени, полустъклени и плътни.

Обърнете внимание и накъде ще се отваря всяка от вратите. Ако пантите са вляво, тя е с ляво отваряне и обратното. Изборът се прави според предпочитанието на вашата ръка, а трябва да помислите и крилото да не се удря в околните мебели. Търговците вече предлагат и врати, които се отварят и в двете посоки – навън и навътре.

Ако разполагате с голямо помещение и не харесвате плъзгащи се врати, може да си изберете за преграда по-традиционна врата, с две крила. Пак според предпочитанията – едното може да е неподвижно.

Ако обичате уединението, поставете на вашата стая плътна врата, без стъкла. Изберете по-стабилна  и за най-често посещаваната стая, като дръжката й да е с удобен захват, за да не се разваля лесно. Вариант с по-лека, декоративна конструкция, може да изберете за спалните, а за мокрите помещения те непременно трябва да са водоустойчиви.

Специално внимание обърнете и на дръжките. Не пестете средства за тях, защото могат да предадат елегантен облик и дори на най-обикновената врата.

При избора на интериорни врати, освен за съзвучие със стила на вашите мебели, помислете и за още едно важно вещо – дали са в един цвят с подовата настилка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.