Интимни лубриканти – какво трябва да знаем за тях

Гласувайте (1-5)

Предполагаме почти всеки от вас в някакъв етап от живота си е прибягвал към използването на лубриканти. Това средство не е задължително по време на секс, но ви уверяваме, че в много моменти ще ви помогне да преодолеете болката, дискомфорта и неприятното усещане. В тази статия сме се постарали да разкажем интересни факти за лубрикантите. Ще се опитаме да обхванем колкото се може повече въпроси, за да ви бъдем максимално полезни и да задоволим вашето любопитство.

Какви лубриканти ще открием на пазара

Добрата новина е, че днес на пазара се предлага богат избор от лубриканти, способстващи мъжете и жените да се чувстват добре по време на секс. Имате възможността да се сдобиете с овлажняващ гел като посетите най-близката аптека, хранителна верига магазини или специализирани секс магазини. В последните разнообразието със сигурност ще бъде много по-богато, а и качеството е на съвсем различно ниво.

За да не прекарате дълго време в търсене на реномиран и доказал се секс магазин, нашият съвет е да разгледате предложенията на https://sexo.bg/. Гарантираме, че ще останете наистина очаровани от колоритния асортимент. Какви лубриканти можете да откриете там? Предлагат се такива на водна основа, на растителна основа и на силиконова основа.

Смазочните продукти на водна основа са едни от най-достъпните. Обикновено ще ги намерите не само в специализираните обекти, но и на места, като хранителни магазини и аптеки. В повечето случаи са най-евтини и най-малко ефективни. Често в състава им присъства глицерин. Той е близък до гликозата и е възможно да създаде благоприятна среда за развитието на гъбички в областта на интимната зона. Ето защо нашият съвет е да забравите за лубрикантите на водна основа. Насочете се към онези, в чиито състав присъства силикон.

Те също могат да бъдат открити в много от големите вериги магазини и аптеки. Важно е да се запознаете със състава им и да внимавате много на кой производител или търговец се доверявате. Тук е моментът да вмъкнем нещо изключително важно: лубрикантите на силиконова основа не са съвместими с презервативите. Причината е латекса, от който са изработени.

Ако сте моногамни, това не би било проблем за вас, тъй като вероятността да използвате предпазни средства е много по-малка. Хората, които държат изключително много на защитните средства, трябва да вземат това под внимание.

Лубрикантите на водна основа не се препоръчват за използване при секс под вода или във вана. Помнете, че те се отмиват много по-лесно от останалите два вида и със сигурност няма да успеете да усетите положителното им въздействие по време на забавленията с вашия партньор.

Нашият съвет е да се доверите на собствената си интуиция, като се съобразите с посочените от нас препоръки.

Считаме, че по този начин ще успеете да си набавите наистина висококачествен лубрикант, който да ви осигури комфорт по време на секс и да ви гарантира нови и приятни усещания, за които сте били в търсене дълго време.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.