Инвестиция в имоти: Двустайните апартаменти в Пловдив са хит на пазара

Гласувайте (1-5)

Инвестирането в двустаен апартамент в Пловдив може да бъде добра възможност. Това се отнася както за хората, желаещи да закупят първо жилище и да започнат с нещо по-малко, така и за онези, които търсят добро място за влагане на свободни средства.

Двустайни апартаменти в Пловдив: Кое прави този пазар толкова привлекателен

Пловдив е привлекателен за хората, които искат да инвестират в имот по много причини. Градът има редица предимства:

  • Пловдив е голям град;
  • добре развит е;
  • предлага богато многообразие от възможности за бизнес;
  • ще откриете много опции да разнообразите своя социален и културен живот;
  • намира се на по-малко от 2 часа път от София.

Едни от най-добрите цени в България

Цената на недвижимите имоти в Пловдив е по-ниска в сравнение с тази в други големи градове като София и Варна. Там цените на еквивалентен апартамент могат да бъдат доста по-високи и недостъпни (вижте на Oikia.com). Ако искате да закупите двустаен апартамент в Пловдив, да речем в центъра, можете да откриете предложения, които са с 50% по-изгодни от тези в София и поне с една трета по-ниски от тези във Варна.

Пазарът на имоти е стабилен

Освен това, растежът на пазара на недвижими имоти в Пловдив е много стабилен. Тъй като градът е вторият по големина в България, той е и един от най-бързо развиващите се центрове в страната. Този растеж определено подсказва, че има добри перспективи по отношение стойността на имотите в бъдеще.

Добра възвръщаемост

Ако търсите жилище, което да отдавате под наем, Пловдив е университетски град с няколко висши учебни заведения. Това означава, че значителното присъствие на студенти може да доведе до увеличаване на търсенето от страна на наематели за апартаменти. В случая двустайните апартаменти са много добра опция, тъй като практиката показва, че те се наемат най-бързо.

Туризъм и култура

Напоследък се наблюдава тенденция, според която търсенето на имоти за краткосрочно ползване става все по-засилено. Пловдив не е изключение от тази тенденция. Градът е известен със своята богата култура и историческо наследство, ето защо привлича туристи през цялата година. Това е важно предимство пред подобна инвестиция в градове като Варна и Бургас например. Туристическата индустрия може да предостави и допълнителни възможности за наем на апартаменти.

Ако го купувате за себе си

Не на последно място, ако търсите жилище за себе си и за своя партньор или партньорка, тогава двустайните апартаменти в Пловдив са една от най-добрите и предпочитани възможности за първо жилище. Градът е отлично място за живеене, а изборът на качествен имот тук със сигурност няма да ви разочарова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.