История на ароматите

Гласувайте (1-5)

От столетия до сега, ние хората употребяваме всякакъв род аромати.

Сега, ценим парфюмите изключително много. Днес вече ароматите са разграничават на парфюми за мъже и дами.

Мъжките парфюми като цяло са по-наситени, с по-натрапчив аромат от тези за жени. Дамските парфюми на свой ред са по-нежни, най-често с аромат на цветя, сладки аромати или подобни леки и прозрачни аромати. Разбира се трайността на парфюма се избира предимно от това за коя част на деня е предвиден.

Дневните парфюми, и при мъжките и при дамските ухания, се избират с по-лек и неутрален дъх. С тях се осъществява идеята да ухаем добре, но да не смущаваме с присъствието си. Напълно различно, стоят нещата с нощните парфюми.

Те обикновено са с много тежък и натрапчив аромат, и за разлика от ароматите за първите часове на деня, те се имат за цел да обявят присъствието ни. Те нарочно се правят натрапчиви за да се усещат от всички присъстващи около нас. Тяхната цел е да създадът следа след нас.

Парфюмите дължат своето ухание и издържливост на етеричните масла в тях, и по-специално концентрация на тези етерични масла. Повишаваики нивата на масла в парфюма, толкова се увеличава трайността му.

Не трябва да се забравя факта, че трайността на един парфюм се определя и от кожата или повърхността върху които се третира самия той. Нанесен върху не влажна кожа, парфюмът ще е по – малко наситен, и противоположното.

Точното място за третиране с парфюма са топлите точки на тялото ни. Такива точки са шията, сгъвката на лакътя, зад коляното, зад ушната мида и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.