История на игрите с коли

Гласувайте (1-5)

Историята на онлайн игрите с коли се вплита наред с историята на компютъра, видео игрите, World Wide Web и всички свързани с тях технологии.
Първата компютърна игра
А.С. Дъглас, докторант в университета в Кеймбридж в Обединеното кралство, създал първата графична компютърна игра през 1952 година. Дъглас програмирал версия от нули и кръстове на компютъра EDSAC. EDSAC в Кеймбридж е  2-рият компютър в света, първият се намирал в университета в Манчестър.
„Tennis for Two“ е създадена през 1958 г. от William Higinbotham на осцилоскоп в Brookhaven National Laboratory. „Spacewar!“ е първата игра, програмирана за използване на компютър от Стив Ръсел в MIT с помощта на PDP-1 мейнфрейм компютър.
Напредването на технологията в компютърната и видео игра през 60-те години се изразява с нови изобретения като мишка и прозорци. Прогреса, достига връхната си точка през 1968 г. с първата публична демонстрация на мрежова компютърна система в Изследователския център. Демонстрацията била първата публична поява на мишката, прозорците, хипер медия със свързване и адресиране и видео-конферентна връзка.
През 1974 г. излиза първата състезателна игра от Atari със заглавие  Gran Track 10. Тя имала графики с ниска резолюция и по-скоро  е представлявала надпревара с часовник или време ,  а не състезание срещу други автомобили.
Първата игра с автомобил
През 1982 г. Namco пуска първата истински игра с автомобил, и  след нея нещата започват да се развиват със скоростта на светлината. Pole Position е първата игра, която позволява на играчите да се състезават срещу други автомобили  и се основава на истинска писта за автомобилни състезания.
През 1983г. ставаме свидетели на раждането на Интернет развитието от ARPANET, което е започнало своето разгръщане през 1969 г.. Интернет позволява мрежови игри, които могат да се задействат от структурите партньор към партньор или client-server.
Първите онлайн игри с коли
Интернет продължава да се развива и уеб браузърите стават все по-усъвършенствани. Хората започнаха да създават игри, като използват уеб браузърите като клиент. HTML, JavaScript, ASP, PHP, MySQL и Flash Technologies напреднаха до такава степен, че много от игрите, разработени през 80-те и 90-те вече са на разположение, за да се играят безплатно онлайн.
Така че следващия път, когато имате няколко минути, за да убивате време  постете bggdb.com сайт за безплатни онлайн игри и ще намерите  един огромен избор от игри с коли, на които със сигурност ще се насладите.

2 thoughts on “История на игрите с коли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.