Избор на подходящи счетоводни услуги

Гласувайте (1-5)

За да може един бизнес да се развива успешно, трябва да се фокусирате върху важните аспекти на управлението му. Такъв аспект със сигурност е изборът на счетоводна кантора за счетоводни услуги. Независимо колко добре сте разработили вашите продукти или услуги и колко добре пазарът ви приема, истината е, че без надеждни счетоводни услуги бизнесът ви може да се сблъска със сериозни проблеми.

При работа със счетоводен партньор ще ви направи впечатление, че има богато разнообразие от услуги, от които можете да изберете. В тази статия ще разгледаме как да се ориентирате относно това кои услуги са подходящи за вашата фирма.

Как да изберете правилните счетоводни услуги за вашия бизнес

Ето три основни неща, които трябва да имате предвид, когато избирате счетоводните услуги за вашия бизнес:

Нужди и цели

На първо място е необходимо да се запитате защо търсите партньорство в лицето на счетоводна кантора. Колко често мислите, че ще се нуждаете от услугите на счетоводителите? Имате ли нужда от някой, който е местен и ще работи във вашия офис, или сте готови да работите с национална или международна компания за счетоводни услуги? Претеглете плюсовете и минусите на всеки вариант, за да определите как най-добре да продължите и кое ще бъде най-подходящо за вашия бизнес.

Ако вашите изисквания са ограничени до това да се нуждаете от счетоводител само през определени дни в месеца, може би е най-добре да наемете специалист на непълно работно време. Но ако търсите някой на дневна или седмична база, който ще обработва заплати и изпълнява други по-чести задачи, би било най-полезно да наемете служител на пълен работен ден или да възложите работата на професионален екип за счетоводни услуги.

Разходи за обслужване

Следващият голям въпрос е свързан с вашия бюджет. Преценете колко сте готови да инвестирате за счетоводни услуги. Например, при наемане на служител на пълен работен ден не забравяйте, че вашите разходи ще включват неговата или нейната годишна заплата, данъци, здравно осигуряване или животозастраховане и други, като платен отпуск и вноски за пенсиониране на работодателя.

От друга страна, работата със счетоводна кантора се заплаща по съвсем различен начин спрямо услугите, които получавате, или времето, което специалистите отделят за вашия бизнес. Може да се изненадате колко пари бихте могли да спестите, ако възложите тези услуги на външен екип от професионалисти, вместо да наемете собствен екип.

Счетоводната услуга пасва ли на вашия бизнес?

Когато избирате фирма, на която да възложите своите счетоводни задачи, е важно да се уверите, че се чувствате добре с тяхната компания, че тяхната култура отговаря на тази на вашата фирма, и че можете да се доверите на лицата, които ще работят за вас.

Когато вземате решение за счетоводни услуги, съществуват няколко съображения, които е добре да имате предвид: философските принципи на компанията, местоположението им и тяхното ниво на специализирано обслужване.

Преценявайки потенциална компания, не забравяйте да се запознаете с нейните основни ценности и други ръководни принципи. Разберете дали една компания е подходяща и дали ценностите на вашата собствена фирма съответстват на техните бизнес практики.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − seven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.