Изборът на стъклопакет

Изборът на стъклопакет

Този избор на стъклопакет се определя главно от няколко фактора , като започнем от  предназначение на самата  сграда, както и географското местоположение, важно е да се обърне внимание и на ориентацията спрямо слънцетото,  и експлоатацията  на системите за отопление, както и на  вентилацията и климатизацията  и възможностите за инвестиция при слагане на дограма, в зависимост от вида на стъклата и степента на изолацията и сигурността, бива  обикновен, енергоспестяващ, слънцезащитен, противовзломен, шумоизолиращ или комбиниран.

Самите изолационни характеристики на прозорецът са топлоизолация U , слънцезащита или соларен фактор g ,шумоизолация R ,  както и светлопропускливосттта. Добрата шумоизолация се постига като се комбинират стъклата с различина дебелина в самият стъклопакет. Разбира се по-високата стойност на R изразява и по-добрата шумоизолация. По  действащите у нас европейски стандарти, производителите на стъклопакети трябва да следват и  определени нормативи за самото изпълнение, както и изпитание и контрол на всички процеси, и съответно на базата ,на които може да получи сертификат за съответствие. Когато избираме дограма е важно да обърнем внимание и на първата стъпка към постигане на качествен стъклопакет , а именно е машинното измиване на стъклата .

Все повече производители на дограма започват и сами да произвеждат стъклопакетите, които предлагат, понеже това  ги прави по-гъвкави спрямо клиентите, и спрямо техните потребности и изискванията. Складирането, съхранението  и сглобяването на стъклата с покритие е важно, за да няма някакви последващи дефекти. Всеки производител на подобен вид стъклопакети дава гаранция от близо  5 години за своите продукти. Разбира се тя важи  ако се спазват правилата за изработка и монтаж, проектиране  и се осъществява правилна експлоатация, техният  живот може да е 20 и дори повече години, както твърдят специалистите. В зависимост от архитектурните решения, както  и от личният избор на инвеститора може да се използват ламинирани, или  закалени както и цветни стъкла.Изборът е голям , но и е и много важно на кое ще се спрем.

При изписване на заглавието и етикетите "Изборът на стъклопакет pvc дограма дограма енергийна ефективност пвц дограма стъкло стъклопакет ", понякога те могат да бъдат написани като:

  • сюфдищш хь яшщнвдзьнеш pvc аджиьпь аджиьпь ехеижстхь еоеншсухдяш зуъ аджиьпь яшщнвд яшщнвдзьнеш
  • рп/ф,цй кд ийцу.фмдуей pvc офх,д;д офх,д;д еке,хрькд ебеуйрлкфий млш офх,д;д ийцу.ф ийцу.фмдуей
  • rp/f,cj kd ijcu.fmduej pvc ofh,d;d ofh,d;d eke,hrxkd ebeujrlkfij ml[ ofh,d;d ijcu.f ijcu.fmduej
  • izboryt na styklopaket pvc dograma dograma energijna efektiwnost pwc dograma styklo styklopaket

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.