Изборът на счетоводна къща е сериозно предизвикателство за младия предприемач

Гласувайте (1-5)

Какво представлява счетоводната къща? Категоричен отговор на този въпрос не може да се даде поради нелегитимният характер на наименованиято. Нелегитимно наименование имаме, когато то не е определено чрез нормативен акт/закон, наредба и т.н./ В продължение на много години, наименованието счетоводна къща се популяризираше, като възникването му се дължеше на тоталната липса на каквито и да е нормативни определения във времената на т.н. преход от комунистическата икономика към пазарна такава. Понастоящем това определение можа да се асоциира с легалното такова, а именно „специализирано счетоводно предприятие“Специализираното счетоводно предприятие е дефиниция, легализирана чрез Закона за счетоводството. Пълна асоциация не е възможна,защото всеки включва в това понятие всякакви дейности, често извънсчетоводни, с цел да си докаже всеобхватните способности пред клиента. Чрез счетоводната къща, някои лица прикриват незаконният характер на своята счетоводна дейност. Благодарение на изследване за счетоводната къща на evristika.eu, започнало през 2007г. ако може да се твърди нещо към настоящия момент, то е че счетоводната къща представлява обекта, в който се помещава субекта – физическо или юридическо лице упражняващо дейност по занятие в областта на счетоводството.Ако някой може да се похвали с нормативна легитимация, това са заложните къщи – чл.3 от Наредбата за дейността на заложните къщи.
Някои ще кажат „Какво толкова, счетоводната къща е място където работят счетоводители и се изпълняват счетоводни услуги“ и няма да сгрешат, тъй като в повечето случаи ще са прави. Интересно какво би се получило, ако очаквате от счетоводната къща да изпълни обязаностите на службата по трудова медицина и в един момент останете санкционно изненадани от това че нито едните, нито другите са изпълнили задачата свързана със здравословни и безопасни условия на труд, тъй като за едните това не е категорично задължение, а другите разчитат службата да свърши работата, защото това е извънсчетоводна услуга за която няма да получат възнаграждение. Договорите за счетоводни услуги не са прецизни, така че тази опасност е реална. Има и други такива случаи, които налагат или да се регламентира нормативно определението „счетоводна къща, или да се премине на друго – прецизирано в съответствие с реалната обстановка наименование. Ние, в Евристика ЕООД, която може да се нарече счетоводна къща, по битуващите схващания в бизнес средите, можем да Ви спестим подводните камъни при изборът на счетоводител /фирма или физическо лице/ която да обслужва Вашият бизнес.

3 thoughts on “Изборът на счетоводна къща е сериозно предизвикателство за младия предприемач

  1. Здравейте, няма проблем, това е препоръка към всеки който копира текст.Извинете, ако сте ме разбрали погрешно.Поздрави, Павел Йончев

  2. Здравейте, Евристика ЕООД. Текстовете в сайта се публикуват от множество автори, които носят отговорност за тяхното съдържание. В случая не открихме съвпадение между текста на автора и текста на Вашия сайт.

  3. Моля да не копирате текстове на evristika.eu, така няма да спечелите. Копирането на текстово съдържание носи недобър имидж на Вашия сайт,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.