Използвайте природните методи за лечение на рана на аналния канал!

Гласувайте (1-5)

Образуването на анални фисури е състояние, което не винаги може да бъде предотвратено. Въпреки това един от най-добрите начини за предпазване от този неприятен проблем е да се избягва появата на запек. Симптомите описани в здравен портал „Фрамар” за рана на аналния канал, ще ви дадат подробна информация за характера на това състояние.

За предотвратяване на затруднена дефекация, трябва да се консумират продукти съдържащи много фибри, големи количества вода, не пренебрегвайте и желанието да отидете до тоалетната. Малка, тридесет минутна физическа активност на ден, пет пъти в седмицата е препоръчителна за предпазване от запек.

Съществуват редица медикаменти, които могат да бъдат използвани за лечение на анални фисури. Локалните медикаменти са тези, които се прилагат директно върху засегнатата зона. Локални анестетици работят десенсибилизиращо върху кожата, което в случай на анални фисури ще помогне за облекчаване на остри и силни болки, които се появяват при изхождане. Лидокаин е най-често предписваното лекарство. Използва се за период от една до две седмици. Необходимо е да се следват инструкциите за приложение, които съпровождат медикамента. Ако почувствате продължителна пареща болка след изхождане, може да ви бъде предписан аналгетик като парацетамол или ибупрофен. Не забравяйте, че ибупрофен не се препоръчва за хора с астма или с бъбречни или чернодробни проблеми, а също така и за бременни или кърмещи жени.

Ако симптомите не започнат да отшумяват след една седмица, може да се предпише лекарство, наречено нитроглицерин. Глицерил тринитрат действа чрез разширяване на близките кръвоносни съдове, които допринасят за увеличаване на снабдяването с кръв на засегнатото място. Повишеното снабдяване с кръв ще даде възможност на тъканта да се възстанови по-бързо. Глицерил тринитрат също намалява налягането в аналната област, което помага за облекчаването на симптомите. Това лекарство съществува под формата на мехлем, който се прилага директно върху кожата. Страничните ефекти свързани с този вид медикамент са главоболие и замайване.

Повечето пациенти са по-склонни да приемат по-евтини природни средства за лечение на фисури. Те са разработени така, че да се облекчи острата ректална болка, без поява на нежелани реакции на организма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + 9 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.