Как да изберем детски басейн?

5/5 - (1 vote)

В разгара на лятото спасението е само във водата! Река, езеро, море, какъвто и да е водоизточникът, водата трябва да е в близост, а това е един голям плюс на вашата страна. Но обикновено само можем да мечтаем за подобно избавление

Ако имате малко дете, плуването в открити води може да направи почивката неприятна, детето може да се нарани, а чистотата на водата през лятото не винаги е на ниво. Наред с това някои деца се страхуват от големите води.

  • Тогава алтернатива е собствен басейн – мечтата на всяко дете!

Дори лятото да е към своя край е добре да сте информирани, какво се предлага в онлайн магазините и да потърсите сезонни отстъпки. Преди да отидете на паза, научете какви видове детски басейни има и какви са плюсовете и минусите.

Предимства и недостатъци на детски басейни:

Подобно на всички други неща, басейните имат предимства и недостатъци. Знаейки ги, можете да си купите специално басейн.

Започнете с предимствата:

За разлика от естествените водоеми, надуваемите басейни винаги съдържат чиста вода.

Притежателят им винаги може да контролира качеството на водата и да използва за къпане дори на бебета.

Тези басейни имат относително ниска цена, което ги прави достъпни за семействата на всички нива доходи.

Повечето от тях могат да бъдат компактно сгънати, така че да са удобни за транспортиране и съхранение през зимата. Те не заемат много място в колата или апартамента и следователно не носят сериозен дискомфорт по време на съхранение и транспорт.

Надуваемите „водни тела“ са много лесни за използване и не изискват специални грижи.

Минимални усилия при монтаж и демонтаж на басейна.

Недостатъци на детски надуваеми басейни са:

Изискват постоянна смяна на вода. Промяна на водата след къпане се препоръчва всеки път, тъй като може да развива различни патогенни бактерии, които да причинят заболяване.

Материалите на изработка на детски басейни често изискват доста внимателно използване. В противен случай може да се скъсат. Наред с това съществува и заплаха от пробив, който може да увеличава риска значително.

Много от тях съдържат малко количество вода. Това може да създаде дискомфорт, когато детето използва много играчки или обича да се гмурка е нужен по-голям капацитет.

Как да изберем детска надуваеми басейни

Най-важният въпрос, който възниква в главата, след като хората се отправят към магазина да си купят басейн – това е, какви възможности да включи в себе си. Има няколко важни точки, които играят роля при вземане решението за тази покупка.

Първото нещо, което определено трябва да търсите при покупката – това е дълбочината. От това зависи, дали детето е в състояние да плува в него. Ако детето е малко, нивото на водата ще трябва да играе важна роля за безопасността.

Следващият важен момент е дъното. Има два вида: басейни, който е направен от плат в долната част и надуваем.

Друго нещо, което трябва да се взема предвид при избора на детски басейн е наличието на тента, която ще предпази детето от слънцето в горещ ден. Това е един много важен фактор, защото, когато детето прекарва дълго време на слънце, това може да увреди здравето му.

Съществуват и други малки детайли, който могат да улеснят в голяма степен избора и поддръжката.

Често хората не искат да купуват надуваеми басейни, тъй като смятат, че почистването след употреба е трудно. Това не е така, защото има съвременни спрейове, които почистват безопасно.

Предпазните мерки, които всеки родител трябва да вземе под внимание са:

Да следи нивото на водата; температурата в детския басейн, както и времето на престои на малчуганите. Освен това, в близост около басейна, трябва да има чадър.

Всичко останало се свежда до набор пот лични предпочитания в дизайн, размери и детски желания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.