Как да изберем най-добрия калъф за телефона си?

5/5 - (1 vote)

За да живеем спокойно и щастливо, трябва да правим най-добрите избори за себе си, които да ни осигуряват пълен комфорт. Това важи и за най-малките неща като избора на подходящ калъф за телефон. Може би на пръв поглед това изглежда като лесна задача, но всъщност разнообразието от тези аксесоари за телефони на пазара е огромно и изборът често се свежда до поне няколко модела.

Калъфите за телефони имат задачата да предпазят устройството при падане, от драскотини или счупване. И ако преди време е било важно единствено това, сега има богата гама от цветове, модели и материали, от които са изработени калъфите, защото на тях се гледа като на моден аксесоар, допълващ визията. Със сигурност имате поне няколко калъфа, които да сменяте периодично. Все пак – ето кои са основните критерии, по които да изберете най-добрия калъф за вашия телефон.

Да бъде удобен

На първо място винаги е комфортът. Важно е да се чувствате добре, когато държите телефона с калъфа в ръка и да можете да го ползвате без притеснение, възползвайки се от функциите му. Освен това обърнете внимание какъв тип калъф ви трябва – ако носите телефона в чанта, може да си вземете тип тефтер, който да покрива целия телефон, но този калъф не е удобен за носене в джоб или говорене, тъй като трябва да го отворите, после да го придържате. Ето защо може да имате един калъф тип тефтер за пренасяне и един кейс, покриващ само гърба на телефона.

Да бъде подходящ за модела телефон

Това донякъде се припокрива с удобството. Важно е калъфът за телефон да бъде с точната големина и да ви позволява достъп до всички бутони на смартфона. Не трябва да има смущения при говорене и носене.

Да предпазва телефона

Тук е важен материалът, от който е изработен калъфът. Може да изберете кожен, пластмасов, стъклен, силиконов калъф според нуждите и това колко често ползвате смартфона си, защото някои предпазват по-добре от други. Разбира се, по-скъпите калъфи, изработени от висококачествени материали, са и по-добрият избор.

Да се впише в бюджета ви

И като заговорихме за скъпи и евтини калъфи за телефони, трябва да споменем, че и тук разнообразието е огромно. Освен от съответния модел, цената на този аксесоар за телефон зависи и от неговия дизайн. По-евтини са прозрачните силиконови кейсове, които покриват гърба на телефони. Освен тях може да откриете различни едноцветни калъфи, калъфи с различни апликации, картинки, калъфи тип тефтер, с разделения за документи и т.н.

Да има адаптивен дизайн

Изборът дали ще изберете семпъл или впечатляващ дизайн е изцяло ваш. Истината е, че един калъф за телефон би могъл да бъде истинска атракция навън. Разбира се, може да заложите и функционалното и опростеното, което обаче ви върши работа. Все пак целта на калъфа е да защити телефона от надраскване и счупване. При избора му се уверете, че е изработен от качествени материали и ще можете да го ползвате повече от месец-два. Има модели, чието покритие пада и се налага честа смяна. Затова по-добре инвестирайте повече пари в качествен калъф, отколкото да си позволите по-евтин, който ще се наложи да смените скоро след закупуването му.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + twenty =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.