Как да изберем подходящите спортни обувки?

Гласувайте (1-5)

Доста дискусии има по темата дали потребителят знае как да избира подходящите спортни обувки.

Ако направите обобщен анализ обаче ще стигнете до извода, че една група клиенти са подвластни на любимата си марка и дори най-грозните и неудобни маратонки или спортни кецове от предпочитания бранд директно отиват на картата им.

За други марката не е важна и то напълно правилно. При тях е приоритет краката им да изпитват нужния комфорт и удобство, докато се разхождат или спортуват.

Третата категория клиенти е онази, която е детайлно запозната с предложенията на пазара и следи едновременно модните тенденции, не пропуска новостите при утвърдените марки и освен това са безкомпромисни към това да купят най-удобните спортни обувки, които да ползват с удоволствие.

На четвърто място се нареждат хора, за които нищо друго не е от значение, стига аксесоарите за крака да са максимално евтини. Уви, те често сменят спортните си обувки поради факта, че попадат на ментета и то доста некачествени, което в крайна сметка е предпоставка за неразумна покупка.

А Вие от коя категория клиенти сте?

Със сигурност ви накарахме да помислите по-сериозно при следващата покупка на новите си маратонки. Специалистите споделят доста интересни факти, на които е желателно да обърнете внимание. Все пак купувате обувки за спорт и това изисква не просто да си осигурите гъвкава и точни като размер обувка, а такава, която напълно да осигури защита на краката ви от евентуални травми. А сами можете да се уверите, че разлики между отделните модели има и те се дължат главно на:

  • Предназначението на спортните обувки
  • Материали, от които са изработени
  • Гаранция за качество
  • Цена

Когато имате точните отговори на тези основни критерии за избор на обувки, едва тогава бихте могли да споделите, че сте направили правилния избор и краката ви определено са ви благодарни за това.

Ако по предназначение новите ви спортни обувки ще се използват за конкретен вид спорт, а не за разходка, то е много важно да се съобразите с вида на подметката. Например обувките за футбол имат специфичен грайфер, който, в зависимост от това дали ще се ползват на тревна площ или в зала, е с различна височина. Така се гарантира, че краката ще са напълно обезопасени. При маратонките, предназначени за тичане, се наблюдава една по-равна и гладка подметка, която е максимално гъвкава и позволява на стъпалото да се извива без напрежение. Така ускоряването ще е доста по-ефективно и няма да се окаже, че неподходящата спортна обувка е причина за загубата ви на важно състезание.

Приоритет при спортните обувки, които са с утвърдено и гарантирано качество, е да се влагат материали, осигуряващи пълен комфорт и свобода на ходилата. Неправилно е да се смята, че единствено онези, които са изцяло изработени от естествена кожа, са най-добри. Всъщност днес производителите използват еднакво ефективно както качествени естествени, така и синтетични и здрави материали. Последните не само са предпоставка за устойчивост и издръжливост, но и предоставят на крака нужното удобство и не затормозяват движенията, които са типични за определен вид спорт.

И нещо много важно. Изборът на подходящите обувки не бива да се определя единствено според тяхната цена! Качествените продукти определено няма да можете да намерите за 20-30 лева. Все пак ако търсите идеалните маратонки, удобни кецове или всякакъв друг вид модни и стилни спортни обувки, си определете по-висок бюджет. Качество се предлага на доста разумна цена в утвърдените магазини, които специално селектират продуктите от каталога си. Затова ако спортувате професионално, за здраве или пък за удоволствие, не подценявайте покупката на спортни обувки, които да ви пасват перфектно и да осигуряват безкомпромисен комфорт на вашите крака. Открийте ги в онлайн магазин SportModa.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.