Как да изберем сервиз за монтиране на газов инжекцион

Гласувайте (1-5)

Бензиновите и дизеловите автомобили са едни от най-разпространените както в другите страни, така и в нашата. Имайки предвид обаче постоянното покачване на цените на горивата, задвижващи тези типове моторни превозни средства, всеки се стреми да намери по-икономичен и оптимален вариант за предвижване в и извън населените места. Едно много практично решение се явява монтирането на газова уредба.

Автомобилните газови уредби биват конвенционални и инжекционни. Конвенционалните са така наречените обикновени или стандартни газови уредби. Те могат да се монтират почти на всеки вид и тип кола. Инвестицията в такава горивна уредба е по-ниска спрямо газовия инжекцион, но също така и се намират някои недостатъци спрямо същата. Цената и е между 500 и 900 лв., като зависи основно от ценовия клас на самата газова уредба, производителя, както и модела на колата.

По-новите автомобили имат инжекционни системи, което предполага и монтирането на друг тип газови уредби – газови инжекциони. Те представляват трето поколение газови уредби и са снабдени с компютърен чип за настройка и управление, респективно с компютър. Специалистите твърдят, че газовият инжекцион е оптимално икономично решение за всеки автомобил. Монтирайки газов инжекцион на бензиновия си автомобил, няма да усетите никаква негативна промяна в познатото Ви до сега шофиране – колата няма да изгуби досегашната мощност, няма да стане по-шумен двигателя, няма и да усещате неприятен мирис на газ в купето. Възможно е дори да усетите по-висока еластичност при ускорението, тъй като газовото гориво е с по-високо октаново число в сравнение с бензиновото. Инвестицията в газов инжекцион е по-висока от тази в стандартна газова уредба, но трябва да се вземат предвид преимуществатата на последното поколение системи.

Конвенционалните газови уредби и газовите инжекциони могат да доведат до значителни понижения на Вашите разходи, но само ако бъдат монтирани правилно и от специалисти. За това е много важен изборът на сервиз, където ще се осъществи самия монтаж. Има случаи, в които хора в стремежа си да спестят малко от цената на монтажа, се подлъгват по уж специалните оферти на неквалифицирани монтьори и накрая само губят от това и заплащат много висока цена. Не бъдете от тези хора. Проучете добре кой газ сервиз във Вашия град работи само с качествени материали и предлага гаранции. Допитайте се до мнението на хора, които вече са монтирали газови инжекциони на своите бензинови автомобили. Също така можете да проверите за информация и в Интернет. Има достатъчно голямо разнообразие от форуми, блогове, портали и други подобни. По този начин можете да се свържете с шофьори и от други населени места, за да разберете и техните отзиви.

Ако смятате, че разходите, които правите за гориво на вашата кола, са непосилни или нежелани, то значи трябва да се замислите да монтирате газова уредба с цел значителна икономия. Ако пък вече сте се замислили, то е добре да се поинтересувате кой ще бъде по-добрият за Вас вариант. Трябва да направите избор спрямо своите бюджетни възможности, вида и модела на автомобила Ви, както и желаните екстри, които могат да се включат за по-голямо удобство, както и други подобни. Също така едно от най-важните решения, които трябва да вземете преди същинския монтаж е в кой сервиз да бъде монтирана газовата уредба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.