Как да изберете активна играчка за своето малко съкровище

Гласувайте (1-5)

На пръв поглед изглежда, че изборът на играчки за малки деца е лесен, но когато влезете в магазин за играчки днес, единственото нещо, което е лесно, е да се почувствате объркани. Съществува огромно разнообразие от играчки, които са предлагани от производителите. Как да разберете кои са подходящи за вашето дете? Как можете да установите кои са висококачествени и кои ще издържат по-дълго време? Кои ще ангажира интереса на детето за повече от няколко дни или седмици?

По-долу са дадени някои идеи за избор на играчки, които са подходящи за вашето дете, ще го предизвикват и ще спомогнат за цялостното му развитие (неговите мислене, физически, езикови и социално-емоционални умения).

Съвети за избор на най-добрата активна играчка за вашето дете

Когато избирате активна играчка за детето си, уверете се, че тя е подходяща за неговата възраст. Ако детето ви е по-малко, задължително трябва да съобразите играчката с възрастта му. Важно е също така да вземете предвид настоящите интереси на детето си и нивото му на физически и двигателни умения. Някои активни играчки са по-подходящи за развиване на определени умения и могат да бъдат по-полезни, ако детето ви има повече опит. Например, ако детето все още е на път да се научи да ходи, дъската за балансиране може да е чудесен начин да го насърчите. Ако е по-напреднало, може да опитате някоя от играчките за търкаляне и игра. Изберете играчка, която насърчава детето ви да бъде по-активно и също така да му осигурява забавлявление.

Безопасни активни играчки

Като родител ще играете важна роля при избора на най-добрата активна играчка за вашето дете. Има играчки, които със сигурност са несъвместими с нивото на физическото развитие на детето. Ако случаят е такъв, трябва да отчетете това обстоятелство и да изберете подходяща играчка, вместо да натоварвате детето с нещо, за което му е все още рано. На пазара има различни видове безопасни активни играчки. Някои от тях могат да бъдат снабдени със седалка или конструкция, която да насърчава детето да седи или да стои. Те са чудесни, за да помогнат на детето ви да изгради своята увереност и също така да го насърчат да бъде по-активно, като се изправя.

Опасни активни играчки

Докато някои активни играчки изглеждат идеални за вашето дете, други може да не са толкова подходящи. Например съдържащите малки части, които са лесни за поглъщане или повишат риска от задушаване и вдишване. Съществуват опасни активни играчки,  забранени в определени държави. Други може и да не са опасни, но трябва да се избягват заради начина, по който се играе с тях…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.