Как да изберете подходящ цвят рози за доставка на букети?

Гласувайте (1-5)

Благодарение на чудесата на селективното развъждане, днес розите се предлагат в много повече цветове, отколкото преди време. Спрямо различните цветове, розите имат и различно значение. За това, когато изпращате доставка на букети с цветя внимавайте какви цветове избирате, тъй като, вместо да кажете на вашата любима „Обичам начин, по който се набръчква носа ти, когато се смееш“, може и изпратите ужасяващо послание като „Не искам да те виждам повече, за мен си мъртва.“. За тази цел е добре да знаете какво символизират различните цветове в комбинация с най-популярните цветя – розите.

  • Червено

Най-известната от всички рози, са тези с пурпурно красив цвят, който предават много просто послание: „Обичам те!“. Макар жеста ви да изглежда романтичен изненадвайки вашата половинка с една, перфектно червена роза, тя може да се зачуди, защо не сте й подарили цел, голям букет. За това не правете тази грешка, освен ако нямате предвид и друг по-голям подарък, освен розата.

  • Оранжево или цвят корал

Поръчайте дузина оранжеви (или „Корал“, както понякога са наричани от ценителите) рози. Този цвят символизира желание, който подателя изпитва към получателя.

  • Бяло

Разбира се, дузина бели рози са един наистина елегантен подарък, но трябва да сте наясно, че този цвят означава невинност и чистота.

  • Розови

Тъмно розовите рози казват „Благодаря“, така че помислете, преди да изпратите на някого доставка на цветя именно тях. Светло розовите рози са цветя, които можете да изпращате в знак на радост, щастие и милосърдие.

  • Жълт

Никога, ама никога не изпращайте жълти рози на някого, към когото изпитвате романтични чувства, защото тези рози загатват чисто и просто само за приятелство. Въпреки това, букет от жълти рози може да бъде отличен избор за някой, който смятате да зарежете веднага след Свети Валентин.

  • Черни и Сини

Този вид рози не са много разпространени, тъй като се среща изключително рядко. Същото се отнася и за сините рози. Те са хибриди, тъй като са получени по-изкуствен начин в повечето случай чрез оцветители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.