Как да избирате и съхранявате часовници

Гласувайте (1-5)

Най-добрите колекционери знаят, че грижата за всеки един ръчен часовник е от съществено значение. За е в добро състояние и това те да функционират правилно всеки търси най-доброто.

Ръчните часовници, дамски мъжки унисекс часовниците могат да бъдат добра инвестиция. Предвид това е уверете в подходящите техники за съхранението им.

Ако искате да запазите вашият часовник за години напред, продължавайте да четете и да разберете как да съхранявате правилно:

  • Опитайте със стандартна кутия за часовник. Новите часовниците трябва да се съхраняват отделно един от друг, за да се избегне износване, причинено от триене. Независимо дали имате ръчен часовник от неръждаема стомана или спортен модел, всички те имат много деликатни части и трябва да се съхраняват по съответния начин. Съхранението на часовника в оригиналните кутии може да отнеме пространство, така че вземете рационализирана кутия с отделения за лесно съхранение. Такава може да изглежда страхотно на скрин или нощното шкафче.
  • Дръжте автоматичните часовници върху стъкла. Автоматичните часовници разчитат на естествено движения на тялото, а по този начин остават правилно навити. Поддържането на автоматични часовници ще гарантира, че те работят с точност, когато искате да ги носите.
  • Помислете за модел часовник със специални изисквания. Така ако разполагате с ретро модел или друг уникален часовник, то подобни изискват за допълнителна поддръжка гарантират, че са защитени. Следователно, постоянната температура и влажност осигуряват добра среда за онези, които живеят в екстремни климатични условия.
  • Силиконови часовници – макар, че те най-често се използват в ежедневието и непринудени ситуации, налагат отново специална грижа. Такива са практични и функционални, а за да защитите каишките им трябва единствено да съобразите температурите, на които ги излагате.
  • Сейф за съхранение на ценни часовници – ако имате луксозни часовници, изработени от злато и диаманти, може да ги съхранените безопасно. За целта наемете специален сейф. Въпреки че поддържането на подобни стилни ръчни часовници може да бъде опасно, осигурете си дискретен сейф. По този начин не само ще предпазите стойността им, но и ще защитите от прах, надрасквания, непредвидени събития като кражби и пожари.

Обърнете внимание на всеки детайл в новите часовници, защото те винаги имат индивидуални специфики, които следва да бъдат съобразени.

С правилната поддръжка и грижа няма да се налага да търсите сервизно обслужване.

Винаги се стремите да подражавате на собствения стил, за да избегнете 5 модни грешки в избора на аксесоари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.