Как да изчистим фугите

Гласувайте (1-5)

При почистването на дома много домакини забравят да наблегнат на фугите по плочките. Няма значение дали става въпрос за банята, или за тези в кухнята. По всички фуги се натрупва мръсотия, която е трудна за почистване.

Прахът, който се наслоява създава предпоставка за развитието на множество микроорганизми, които могат да навредят на вас и семейството ви и за това те не бива да бъдат пропускани. Това важи в пълна сила ако имате малко дете, което все още лази и обира всички боклуци от пода.

Когато започнете да почиствате фугите, първо залейте с много гореща вода плочките, за да може хубаво да се накиснат. Изчакайте поне 5 минути и тогава преминете към отстраняване на натрупалата се мръсотия.

Има различни препарати, които може да използвате, но е добре да изберете дезинфектант, за да убиете всички образували се микроби. При самото почистване трябва да положите и малко механичен труд.

За целта си изберете подходяща четка. Трябва да е с по-твърди влакна, за да може да достигне и отстрани добре наслояванията по фугите. Не е нужно да се вманиачавате и да търкате до припадък. Ако добре сте накиснали с гореща вода и сте оставили препарата да подейства поне 10 минути, то би трябвало съвсем лесно да се справите с тази задача.

Друг вариант е да си направите сами почистващ препарат. За тази цел ви е необходимо да се доверите на добре известните и ефективни средства при домашното почистване.

В 1,5 л. вода разтворете ¼ чаена чаша оцет, ½ чаена чаша сода за хляб и 1/3 чаена чаша лимонов сок (можете да го замените и със същото количество разтвор от вода и лимонтузу).

Сложете сместа в бутилка с пулверизатор и обилно напръскайте фугите. Необходимо е да я оставите да подейства няколко минути. Не повече от 10 и с четка минете всички фуги. Така съвсем лесно и абсолютно екологично ще отстраните наслояванията. След това просто минете плочките с чиста вода и сте напълно готови с това почистване.

Ще напомним, какъвто и вариант да си изберете, да се погрижите и за ръцете си. Предпазете ги с ръкавици, за да не се наранят от препарата, който ще използвате при почистването на фугите.

Ако желаете да се обърнете към професионалисти, които да почистят Вашия дом, изберете Силвен 7

1 thought on “Как да изчистим фугите

  1. Статията ви е изключително полезна и се радвам, че попаднах на нея сега.Предстои ми основно почистване, точно педи големите празници и ми се иска банята да стане като нова, но за целта трябва да се погрижим за тези фуги, които от водата често потъмняват и изглеждат захабени, особено ако не се поддържа чисто по редовно.Тук ни предлагате страхотни съвети.Ще опитам и домашната рецепта за почистващият препарат още сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + fourteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.