Как да кажем сбогом на хлебарките

Гласувайте (1-5)

Присъствието на хлебарки във вашите домове е съпроводено от страх, паника и погнуса от страна на домакините. Кафяви или черни те се размножават бързо и завладяват всичките ви помещения. Пълното изтребване на пълзящите натрапници е трудна задача, която обикновено се оказва непосилна за собствениците на апартаменти, офис, заведения и други обекти.

Най-често обитаваните места от хлебарки са панелните блокове, където популацията на инсектите е много сериозна. В аптеките се продават различни препарати, които дават малък или никакъв ефект в борбата с насекомите. Един от начините да кажете сбогом на хлебарките, е чрез използването на ДДД фирма, която пръска с ефективни отрови даващи добри резултати.

Специалистите по дезинсекция (изтребване на насекоми) знаят къде да открият леговищата на хлебарките и да напръскат точно там. Прави се и профилактика, от която зависи буболечките да не се върнат във вашия дом отново. Професионалистите съветват домоуправителите в жилищните кооперации да предложат инициатива по третиране на цели входове, а не само на определени апартаменти. В това число влизат: общите стаи, мазетата и стълбищата, тъй като точно там хлебарките свиват гнездата си и плъзват навсякъде.

Спазването на пълна хигиена в дома ви пък ще помогне да се предпазите от инсектите. Особено, когато говорим за хлебарки трябва да знаем, че те обичат да лазят по изоставена храна, разлети напитки, мръсни дрехи и кашони. Дупките в банята и тоалетната пък се превръщат в техни скривалища подходящи за снасяне на яйца. Погрижете се да замажете пробойните, така че нищо да не може да влезе в тях.

В обществото се коментират различни начини за справяне с хлебарки вкъщи. Бабините рецепти включват различни видове капани, употреба на борна киселина, различни смеси и прочие. Всички тези неща могат да имат временен ефект, но повярвайте, че гадините ще се завърнат отново на местопрестъплението.

Самостоятелната употреба на различните отрови може да доведе до влошаване на здравословния ви статус. Ето защо внимателно четете упътванията към всички препарати. Употребата на последните може да наложи напускането на жилището ви за известно време, което често е поне 5 или 6 часа. При положение, че не знаете как да използвате препаратите, то потърсете съвет от фармацевт.

Пръскайте зад електрическите уреди във вашата кухня това включва: перални машини, хладилници, фризери и печки. Не пропускайте да разместите шкафовете, тъй като зад тях е възможно да се крият неканените гости. Почиствайте внимателно всяко място след пръскане, тъй като по всяка вероятност ще останат много трупове. Почистете и гардеробите, изхвърлете старите дрехи и кашоните, които не използвате.

И ако всички тези съвети не дадат резултат просто потърсете съдейсвие от фирмените специалисти, защото те познават навиците на хлебарките и техния потаен живот. Ако не знаете, откъде да намерите бригада за унищожаване на инсекти просто потърсете в интернет, където има достатъчно информация по темата.

Превента е ДДД фирма за пръскане срещу хлебарки в София. За разлика от много други, които работят в този бранш, бригадата дава шест месечна гаранция, в която ако намерите дори една жива хлебарка, следващото пръскане е напълно безплатно. В случай, че купешките препарати не са дали ефект, то повикайте на помощ специалистите и решете своя проблем веднъж завинаги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.