Как да направим правилен избор за охранителна фирма

Гласувайте (1-5)

В света в частни охранителни фирми работят средно между 19,5 и 25 милиона души, което е почти два пъти повече от хората заети в сферата на полицията.

Според статистическите данни, предоставени от Световната банка, приблизително 69 процента от фирмите в България използват охрана. Най-често бизнесът у нас плаща за СОД и физическа охрана във всичките й разновидности. Въпросът е дали ние като потребители сме избрали подходящата охранителна фирма за нас. Дали фирмата, на която сме се спрели, ще оправдае очакванията ни.

Както знаем, наемането на охранителна фирма не е лукс, но понякога не е и евтино. Средната месечна такса за частно лице е около 23 лева в зависимост от фирмата. Средната месечна такса за юридическо лице е около 35 лева, но и в двете цитирани суми не са включени таксите за техника. Тази техника като алармен трансмитер и GSM модул, е задължителна за клиента. В повечето случаи се говори за суми над 150 лева начална вноска, плюс допълнителни около 10-15 лева към месечната такса. За да постигнат по-ниски тарифи за СОД, някои фирми за охрана наемат за служители пенсионирани полицаи и военни. Заплащайки им минималната работна заплата, тези фирми могат да си позволят да поддържат ниски такси за обслужване. Затова е желателно да се проучи и политиката към охранителите  – какви хора наема фирмата и как ги обучава.

Изключително важно е, когато си избираме охранителна фирма, да сме добре информирани относно:

  • Бързина на действие – при сигнал за колко време могат да охранителите могат да достигнат обекта,
  • Персонала и неговата компетентност – преминали ли са предварително обучение,
  • Техниката, с която работят,
  • Месечна такса и дали тя включва техниката, която ни е нужна.

След обстойно проучване на едни от най-големите фирми за охрана можем да посъветваме хората, които си избират фирма, да обърнат по-голямо внимание на фирма Боду Сод.

При сравнението на тарифите за СОД, ни направи впечатление, че Боду Сод поддържа ниски месечни такси и това не е за сметка на качеството на обслужване. Също така те предоставят на клиентите си възможност да ползват техниката под наем, вместо да я закупят, което намалява общите разходи. В случай на щети, фирмата предлага и едни от най-добрите условия за възстановяване на нанесени имуществени щети.  Но за да не се стига все пак до там, Боду Сод работи с техника, съобразена с последните тенденции за охранителни системи и наема само служители с добра физическа подготовка, която подлежи на ежемесечна проверка. По този начин може осигури  време за реакция на автопатрулите от 3 до 5 минути от получаване на сигнала.

За годините на работа Боду Сод се е доказала като една от най-добрите охранителни фирми. Освен в София, фирмата има развита мрежа за СОТ и в Дупница и Югозападна България, Банско, Бургас и Южното Черноморие, Балчик и Северното Черноморие, Велико Търново и Централна България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + 19 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.