Как да направите правилна аранжировка в двора си?

Гласувайте (1-5)

Със затоплянето на времето, започват и строителните дейности и подредбата на двора. Благодарение на много фирми, например Сико и пазари, от които може да се закупи всичко необходимо се намалява окръга на обикаляне, но остава проблема какво точно да изберете, особено що се отнася до аранжировката на двора ви. Летните сезонните растения са ефектни както в големи самостоятелни групи, така и смесени с многогодишни цветя. Важно е да знаете кое до каква височина достига, за да прецените най-правилно къде да го засадите.

Популярни в момента са съчетаните с ниски храсти и почвопокривни растения, с луковични цветя. Между тях поставяйки дворни мебели, удобство и картината ще бъдат напълно завършени. Важно е да подходите внимателно към аранжираните в чисти групи и сезонни цветя. Именно те са акцентите, които ще ви радват до късна есен. В случай, че вашият двор е по-голям и искате да наблегнете на дадено място, то може да се случи с едно цветно петно от растения, което ще форми композицията на градината.

Предимството на сезонните цветя, е че могат да придадат бърз цвят и ефект там където все още не са пораснали другите растения. За да изглежда по-представителна вашата градина, поставете сложни цветни фигури, с помощта на различни сезонни растения. Сезонните цветя са подходящи за постигане на ярък, нестандартен килим. Не пренебрегвайте и увивните и катерливи сезонни растения, с които можете да създадете красива ограда. Те са подходящи за бързо трансформиране на стени или огради в завеси.

Много предпочитан е декоративният грах. Също така посадени в съдове, сезонните цветя са красиви акценти в градината или терасата. Поставете и няколко падащите сезонни каквито са петунията и вербена, които са много подходящи да засадите в кошница или сандъчета. Вие имате ли подобни цветни акценти във вашият двор? бихте ли се доверили на специалист декоратор по градинарство за двора ви?

Още по темата:

Листни въшки и борбата с тях

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.