Как да подходите към засаждането на растения?

Гласувайте (1-5)

Всеки един двор има растения и сезонни цветя, които изискват грижи и правилно подбиране на мястото им за живеене. Засаждането на летните сезонни цветя става през май/в повечето случаи/. Важно е да знаете някои основни правила преди да посадите разсада.

Първо: почвата трябва да се прекопае, така, че земята да стане мека и рохкава, поне на 20 см дълбочина. Целта е да се премахнат всички буци.

Второ: да се смеси с пясък и по възможност с прегоряла оборска тор. Така ще се получи фина смес, в която растенията ще се чувстват добре.

Трето: мястото се подравнява с гребло.

Четвърто: самото засаждането става с малка лопатка или садило, инструмент, който да ви е удобен. Като внимавате с дълбочината на дупките, които правите. Тя трябва да бъде такава, че коренчетата да влязат без да се подгъват. Купувайки повечето видове растения на задната страна е описано в каква дълбочина трябва да бъдат засадени.

Пето: почвата около растението се уплътнява добре, веднага след засаждането се полива обилно със слаба струя.

Това е схемата, която е необходимо да следвате, за да имате красиви и свежи растения точно тогава когато трябва да се покажат и да красят вашият двор. В комбинацията с дворните мебели от Сико или други известни фирми, заедно с растенията, ще имате едно райско място за почивка и посрещане на гости през топлите летни дни. Важна стъпка за оцеляването на двора ви е поливането. Всеки един жив организъм се нуждае от вода, както не то така и растенията. Желателно е това да става рано сутрин или късно следобед, за да се избегне риска от пожълтяване на листата от силното слънце през деня. Освен корените на растението, можете да изкъпете и листата и цветовете, за да отмиете натрупалия се прах по тях, но само когато няма силна и директна слънчева светлина върху тях. Няколко пъти в седмицата обръщайте по голямо внимание на поливането, като то нека се извършва в по – обилни количества. Най-застрашени от изсъхване са висящите и новозасадените растения. Вие как поливате своите растения?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.