Как да получите заем без гарант?

Гласувайте (1-5)

Гарант е човек, който добавя името си към молбата ви за кредит. По този начин това лице се съгласява да сподели отговорността за извършване на плащанията.

Ако кредитният ви рейтинг е нисък или имате ограничена кредитна история, наличието на гарант с висок кредитен рейтинг може да подсили молбата ви за заем. Може дори да успеете да получите по-ниска лихва, ако вашият гарант има добро кредитно досие.

Какво ще стане ако нямате гарант, или не искате да молите никого за подпис? 

  1.  Вероятно ще е трудно да получите одобрение за заем, ако имате нисък доход, нисък кредитен рейтинг или ограничена кредитна история. Добавянето на гарант с висок кредитен рейтинг е един от начините да подобрите шансовете си да бъдете одобрени.
  2.  Може и да успеете да получите заема без гарант. Опитайте да кандидатствате за гарантиран заем или за заем за по-малка сума. Можете също така да кандидатствате в кредитни съюзи или онлайн кредитори вместо в традиционни банки.
  3.  Подобряването на вашата кредитоспособност също би увеличило шансовете ви да се класирате за заем. Можете да направите това, като подобрите кредитния си рейтинг и намалите съотношението дълг към доход.

Кога имате нужда от гарант, за да получите заем?

Кредиторите искат да се уверят, че ще получават плащане навреме, поради което обикновено определят стандарти за минимален доход и кредитен рейтинг. Някои кредитори поместват тази информация на уебсайтовете си и можете лесно да проверите дали отговаряте на техните основни изисквания за заем. Ако вашият доход или кредитен рейтинг е твърде нисък, ще е трудно да получите одобрение.

Кандидатстването с помощта на гарант е един от начините да подсилите молбата си за заем. Гарантът трябва да бъде някой, на когото имате доверие, например член на семейството или близък приятел, който има висок кредитен рейтинг. Когато гарантът подпише вашето заявление, той потвърждава, че е съгласен да извърши плащанията по заема, ако вие не го направите.

Кредиторът ще вземе предвид квалификациите на гаранта, както и вашите собствени. Това би увеличило шансовете ви да бъдете одобрени за заема. Може също да ви позволи да получите по-голяма сума на заема или по-нисък лихвен процент.

Как да получите заем без гарант?

Не очаквайте чудеса. Ако имате висок кредитен рейтинг и сте с фиксиран доход, вероятно няма да се нуждаете от гарант. Вашата кредитна история ще покаже, че извършвате плащанията си навреме и се справяте добре с дълговете си.

Но ако кредитният ви рейтинг не е задоволителен или кредитната ви история е ограничена, ще трябва да опитате други стратегии.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.